21 °C Budapest
Nem tudják meg a vállalkozók, miért fizetik a kamarai tagdíjat

Nem tudják meg a vállalkozók, miért fizetik a kamarai tagdíjat

Pénzcentrum
2015. december 23. 14:01

Több millió forintért árulná csak el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, hogy pontosan mire is költik a vállalkozók által befizetett 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást - hangzott el kedden az RTL Klub híradójában.

Kivétel nélkül minden vállalkozónak be kell fizetnie évente 5000 forint kamarai díjat. Magyarországon 500 - 600 ezer cég fizeti ezt a kötelező díjat, aki pedig ezt nem teszi, azon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hajtja be. Ebből csak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához 1 milliárd 878 millió forint folyt be 2012 óta.

Jó lenne látni, mire megy el ez a pénz

- mondta el a híradónak Farkas Károly, vállalkozó.

Az RTL Klub megkereste az összes kamarát, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig azt mondta válaszol is - tételes elszámolást készítenének, a válaszért azonban 3-5 millió forint körüli összeget kellene fizetni. Mert ennek elkészítése:

A rendelkezésünkre álló munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével járna.

- válaszolták.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egy idei törvénymódosítás alapján kérhetnek pénzt a közérdekű adatszolgáltatásért.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!