23 °C Budapest
Nem tudják meg a vállalkozók, miért fizetik a kamarai tagdíjat

Nem tudják meg a vállalkozók, miért fizetik a kamarai tagdíjat

Pénzcentrum
2015. december 23. 14:01

Több millió forintért árulná csak el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, hogy pontosan mire is költik a vállalkozók által befizetett 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást - hangzott el kedden az RTL Klub híradójában.

Kivétel nélkül minden vállalkozónak be kell fizetnie évente 5000 forint kamarai díjat. Magyarországon 500 - 600 ezer cég fizeti ezt a kötelező díjat, aki pedig ezt nem teszi, azon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hajtja be. Ebből csak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához 1 milliárd 878 millió forint folyt be 2012 óta.

Jó lenne látni, mire megy el ez a pénz

- mondta el a híradónak Farkas Károly, vállalkozó.

Az RTL Klub megkereste az összes kamarát, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig azt mondta válaszol is - tételes elszámolást készítenének, a válaszért azonban 3-5 millió forint körüli összeget kellene fizetni. Mert ennek elkészítése:

A rendelkezésünkre álló munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével járna.

- válaszolták.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Egy idei törvénymódosítás alapján kérhetnek pénzt a közérdekű adatszolgáltatásért.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?