0 °C Budapest

Eladják a budai elit kedvenc éttermét

2015. november 13. 17:21

Közel 350 millió forintért eladó Magyarország egyik legjobb éttermének tulajdonjoga - tudta meg a Pénzcentrum. Mivel a hirdetés szerint nemcsak befektetőket, hanem saját üzemeltetésben gondolkodókat is várnak, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan költöznie kell Bíró Lajoséknak.

Meglepő hirdetésre bukkantunk az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portálon: 1,1 millió euróért (344,927 millió forint) eladó az egykori Bock Budának - ma Vendéglő a KisBíróhoz néven futó - helyet adó ingatlan tulajdonjoga.

Forgalmas helyen, jól müködő étterem tulajdonjoga eladó. Az étterem saját 45 fős terasszal rendelkezik. Földszinten kb 50 fős szuterén: 60 fő befogadóképességgel. Modern konyha, parkoló. 2008-ban teljeskörűen felújítva

- olvasható a némileg zavaros és helyesírási hibáktól sem mentes hirdetésben.

Mivel a hirdetés szerint a XII. kerületi Szarvas Gábor úton található 500 négyzetméteres ingatlan "befektetésként (jelenleg is bérbeadva) vagy saját üzemeltetésre is eladó", így az is könnyedén elképzelhető, hogy a hegyvidékiek egyik kedvenc éttermének hamarosan költöznie kell.

A jelenleg Vendéglő a KisBíróhoz néven futó egykori Bock Buda ma egyértelműen a főváros budai oldalának egyik, ha nem a legjobb étterme. Ezt bizonyítja az is, hogy rendszeresen szerepel a különböző toplistákon is. Legutóbb például a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauzának 100-as toplistáján ért el nívós helyezést, de jól szerepelt az idei Hennessy-Dining Guide Év Étterme versenyén is..

Kerestük a jelenlegi üzemeltetőket, mit szólnak az esetleges tulajdonosváltáshoz, egyelőre azonban nem sikerült érdemi információhoz jutnunk. Egy biztos, az étterem Facebook-oldalán egyelőre semmi jele annak, hogy be kell zárniuk a helyet Bíróéknak. A rajongóknak viszont a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben akár erre is fel kell készülnie.

A fellendülő ingatlanpiac nem csak a lakóingatlanokat, hanem egyre inkább a kereskedelmi egységeket is érinti, így a legmodernebb irodaházaktól kezdve a kisebb vendéglátóhelyekig szinte minden kategóriát. A legtöbb ilyen típusú ingatlannal kapcsolatos tranzakció a Fővárosban és azon belül is a belvárosban tapasztalható, kimondottan a vendéglátóhelynek alkalmas helyiségek esetében. A Szarvas Gábor úti ingatlan egy mind elhelyezkedésében, mind kialakításában egy rendkívül egyedi és exkluzív ingatlan a piacon, pláné, hogy az ország egyik legismertebb séfjének egyik zászlóshajó egysége működik benne. Azt azonban fontos tudni, hogy a jelenlegi kínálati ár mellett egy hozzávetőleg 5 százalékos hozam eléréséhez mintegy 1,5 millió forint körüli bérleti díjat kell majd elkérnie az új tulajdonosnak, ha nem szerelemből, hanem befektetésből vásárolná meg az ingatlant

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Irodaház.info üzletágvezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Címlap képünk forrása: Google Street View

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?