6 °C Budapest

Eladják a budai elit kedvenc éttermét

2015. november 13. 17:21

Közel 350 millió forintért eladó Magyarország egyik legjobb éttermének tulajdonjoga - tudta meg a Pénzcentrum. Mivel a hirdetés szerint nemcsak befektetőket, hanem saját üzemeltetésben gondolkodókat is várnak, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan költöznie kell Bíró Lajoséknak.

Meglepő hirdetésre bukkantunk az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portálon: 1,1 millió euróért (344,927 millió forint) eladó az egykori Bock Budának - ma Vendéglő a KisBíróhoz néven futó - helyet adó ingatlan tulajdonjoga.

Forgalmas helyen, jól müködő étterem tulajdonjoga eladó. Az étterem saját 45 fős terasszal rendelkezik. Földszinten kb 50 fős szuterén: 60 fő befogadóképességgel. Modern konyha, parkoló. 2008-ban teljeskörűen felújítva

- olvasható a némileg zavaros és helyesírási hibáktól sem mentes hirdetésben.

Mivel a hirdetés szerint a XII. kerületi Szarvas Gábor úton található 500 négyzetméteres ingatlan "befektetésként (jelenleg is bérbeadva) vagy saját üzemeltetésre is eladó", így az is könnyedén elképzelhető, hogy a hegyvidékiek egyik kedvenc éttermének hamarosan költöznie kell.

A jelenleg Vendéglő a KisBíróhoz néven futó egykori Bock Buda ma egyértelműen a főváros budai oldalának egyik, ha nem a legjobb étterme. Ezt bizonyítja az is, hogy rendszeresen szerepel a különböző toplistákon is. Legutóbb például a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauzának 100-as toplistáján ért el nívós helyezést, de jól szerepelt az idei Hennessy-Dining Guide Év Étterme versenyén is..

Kerestük a jelenlegi üzemeltetőket, mit szólnak az esetleges tulajdonosváltáshoz, egyelőre azonban nem sikerült érdemi információhoz jutnunk. Egy biztos, az étterem Facebook-oldalán egyelőre semmi jele annak, hogy be kell zárniuk a helyet Bíróéknak. A rajongóknak viszont a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben akár erre is fel kell készülnie.

A fellendülő ingatlanpiac nem csak a lakóingatlanokat, hanem egyre inkább a kereskedelmi egységeket is érinti, így a legmodernebb irodaházaktól kezdve a kisebb vendéglátóhelyekig szinte minden kategóriát. A legtöbb ilyen típusú ingatlannal kapcsolatos tranzakció a Fővárosban és azon belül is a belvárosban tapasztalható, kimondottan a vendéglátóhelynek alkalmas helyiségek esetében. A Szarvas Gábor úti ingatlan egy mind elhelyezkedésében, mind kialakításában egy rendkívül egyedi és exkluzív ingatlan a piacon, pláné, hogy az ország egyik legismertebb séfjének egyik zászlóshajó egysége működik benne. Azt azonban fontos tudni, hogy a jelenlegi kínálati ár mellett egy hozzávetőleg 5 százalékos hozam eléréséhez mintegy 1,5 millió forint körüli bérleti díjat kell majd elkérnie az új tulajdonosnak, ha nem szerelemből, hanem befektetésből vásárolná meg az ingatlant

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Irodaház.info üzletágvezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlap képünk forrása: Google Street View

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem