Magyar cégek ezreit büntették meg az online kasszák miatt

Magyar cégek ezreit büntették meg az online kasszák miatt

Pénzcentrum
2015. november 6. 09:00

Eddig összesen több mint kétmilliárd forintnyi büntetést szabott ki az adóhatóság az online pénztárgépekkel kapcsolatos különféle mulasztások miatt - írja a Magyar Idők.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi, hogy rendeltetésszerűen használják-e az online pénztárgépeket. A 2014-es eljárások közül 11 ezer alkalommal bukkantak mulasztásra, a mostani kilenc hónapban pedig további 13 ezer alkalommal derült fény kisebb-nagyobb hiányosságokra. A pénztárgépek ellenőrzése nyomán csak az idei évben 680 millió forintnyi büntetést állapítottak meg.

Jelenleg kevéssel több, mint 180 ezer új típusú kassza üzemel az országban. Ezek bevezetése több száz milliárd forint adóbevétel-többletet eredményezett

 - mondta a lapnak Kis Péter András, a szervezet szóvivője.

A jogszabály értelmében a vállalkozásnak kötelessége garantálni, hogy folyamatos online adatkapcsolat legyen a pénztárgép és a NAV között. Ha ez a kapcsolat nem folyamatos, vagy megszűnik, akkor a kassza nem küld információkat az adóhivatalnak, így a vállalkozás nem tesz eleget adatszolgáltatási kötelezettségének. Ha ez amiatt van, mert a vállalkozás nem kötött szerződést valamely olyan mobilszolgáltatóval, amely az adatkapcsolatot garantálhatná, vagy megkötötte ugyan a szerződést, de a szolgáltatás díját nem fizette be, akkor szankciókra kell számítania. A NAV levélben értesíti azokat, akiknek készüléke legalább egy hónapja nem továbbít információkat az adóhatóságnak.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?