15 °C Budapest
Itt a nagy VW-visszahívás: az összes magyar tulajt érinti

Itt a nagy VW-visszahívás: az összes magyar tulajt érinti

2015. október 16. 09:04

Csütörtökön először az derült ki, hogy Németországból 2,4 millió, Ausztriából pedig 360 ezer autót hív vissza a Volkswagen javításra, most pedig megvan a szám a teljes Európai Uniós piacra. A Breakingnews.com-on megjelent információ szerint a gyártó8,5 millió érintett autót hív vissza az Európai Unió 28 országából.

Friss! Az is kiderült, hogy a 8,5 milliós visszahívás azt jelenti, hogy az összes érintett autót, így a magyar tulajdonosokét is kötelezően vissza kell hívnia a cégnek. A 8,5 millió autó kevesebb mint a harmada a régió értékesítéseinek 2009 óta, írta a Portfolio.

A Volkswagen Németországban a közlekedési hatóságnál megpróbálkozott az önkéntes javíttatás ötletével, eszerint a tulajdonosok maguk dönthettek volna, hogy visszaviszik-e az autóikat szoftverátállításra. A hatóság ettől Németországban és Ausztriában is elzárkózott.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar piacon hány autóra vonatkozik a visszahívás.
A Lamborghininél is nyomoznak

A Local olasz kiadása azt írja , hogy csütörtökön a Volkswagen olasz központjában és a céghez tartozó Lamborghini-irodában tartottak házkutatást a rendőrök a csalásokkal kapcsolatban. A cég olasz vezetői közül hatot hallgatnak ki az ügyben, köztük a VW és az Audi munkatársait.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?