7 °C Budapest

Egy legenda nyit éttermet Magyarországon: de milyen árak lesznek?

2015. szeptember 29. 14:55

Budapesten, pontosabban a budai várban nyílik meg a legismertebb tévés szakács, Jamie Oliver első magyarországi étterme - írja az index.

Jövő tavasszal nyit Budapesten a Jamie's Italian, ami nem csak azt jelenti, hogy egy étteremmel több lesz itthon, hanem azt is, hogy Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit.

A Jamie's Italian Angliában nagyon népszerű, ennek oka az lehet, hogy az angolok kedvenc séfje nem ment el a nehezen megfizethető, és sokszor körülményes fine dining irányba, hanem azt a vonalat valósítja meg, amit szakácskönyveiben is közvetít. Azaz viszonylag hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de nagyon jó minőségű alapanyagokból.

A Jamie's Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra, és igen komoly előírásoknak kell ehhez megfelelniük. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem, többek között a Spíler tulajdonosa és az ÉS üzemeltetője, és övék a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is.

Zsidai szerint gyakorlatilag nincs még egy olyan étterem, amelyik ár-érték arányban vetekedhetne a Jamie's Italiannel. De hogy nálunk mennyiből is lehet majd kihozni ezeket az ételeket, még nem tudni, árakat egyelőre nem sikerült kiszedni a tulajdonosból.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Aki Jamie Oliver nevével jelzett éttermet akar nyitni, meglehetősen sok kritériumnak kell, hogy megfeleljen. Az étterem belső dizájnját saját belsőépítészeikkel tervezik, és nagyon sok követelményt írnak elő az alapanyagokra is: mindnek tökéletesen GMO-tól, azaz genetikai módosításoktól mentesnek kell lennie (ezt Magyarországon egyelőre kifejezetten könnyű teljesíteni, amin maga Jamie Oliver is meglepődött), csak olyan tenyésztőtől lehet húst venni, aki bizonyítottan nem használ antibiotikumot (ezt már jóval nehezebb), továbbá minden alapanyagnak fenntartható forrásból kell származnia (ennek például a halpiacon elég nehéz megfelelni).

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem