Egy legenda nyit éttermet Magyarországon: de milyen árak lesznek?

Egy legenda nyit éttermet Magyarországon: de milyen árak lesznek?

2015. szeptember 29. 14:55

Budapesten, pontosabban a budai várban nyílik meg a legismertebb tévés szakács, Jamie Oliver első magyarországi étterme - írja az index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jövő tavasszal nyit Budapesten a Jamie's Italian, ami nem csak azt jelenti, hogy egy étteremmel több lesz itthon, hanem azt is, hogy Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit.

A Jamie's Italian Angliában nagyon népszerű, ennek oka az lehet, hogy az angolok kedvenc séfje nem ment el a nehezen megfizethető, és sokszor körülményes fine dining irányba, hanem azt a vonalat valósítja meg, amit szakácskönyveiben is közvetít. Azaz viszonylag hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de nagyon jó minőségű alapanyagokból.

A Jamie's Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra, és igen komoly előírásoknak kell ehhez megfelelniük. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem, többek között a Spíler tulajdonosa és az ÉS üzemeltetője, és övék a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is.

Zsidai szerint gyakorlatilag nincs még egy olyan étterem, amelyik ár-érték arányban vetekedhetne a Jamie's Italiannel. De hogy nálunk mennyiből is lehet majd kihozni ezeket az ételeket, még nem tudni, árakat egyelőre nem sikerült kiszedni a tulajdonosból.

Aki Jamie Oliver nevével jelzett éttermet akar nyitni, meglehetősen sok kritériumnak kell, hogy megfeleljen. Az étterem belső dizájnját saját belsőépítészeikkel tervezik, és nagyon sok követelményt írnak elő az alapanyagokra is: mindnek tökéletesen GMO-tól, azaz genetikai módosításoktól mentesnek kell lennie (ezt Magyarországon egyelőre kifejezetten könnyű teljesíteni, amin maga Jamie Oliver is meglepődött), csak olyan tenyésztőtől lehet húst venni, aki bizonyítottan nem használ antibiotikumot (ezt már jóval nehezebb), továbbá minden alapanyagnak fenntartható forrásból kell származnia (ennek például a halpiacon elég nehéz megfelelni).

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?