26 °C Budapest

Víz alatt a legendás budai étterem: "gyakorlatilag megsemmisült"

2015. augusztus 18. 12:24

A hétfői vihar nemcsak az utcákon tombolt, hanem a házakban, pincékben is károkat okozott, így a Budán található közkedvelt étterem, a Nemo is víz alá került. Ugyan a házhozszállítás továbbra is működik, az étterem a károk elhárításának lezárultáig zárva tart.

Szeretett éttermünk a tegnapi vihar miatti vízbetörés miatt gyakorlatilag megsemmisült, jelenleg az életveszély elhárítási munkák folynak. Mivel sokan ajánlottatok fel különböző fajtájú segítséget, amit nagyon köszönünk, ezek mérlegelése a mai napon megtörténik, és holnap tudjuk megmondani mire lesz szükségünk

 - olvasható a Nemo Fish&Chips étterem Facebook oldalán.

Több Posta is "elázott"

A kárelhárítás folyamatos, azonban jelenleg a fővárosban még 6 posta nem üzemel, helyettük a kijelölt posták várják az ügyfeleket - közölte Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta szóvivője. Hozzátette: várhatóan még kedden kinyitnak a még zárva tartó hivatalok is.

A Nyugati téri postán az utalványok, pénzküldemények, ajánlott és tértivevényes levelek átvétele az emeleten működik, s a posta kézbesítése is zavartalan, a hivatalhoz tartozó kézbesítési helyekre a kézbesítők rendben kimentek.

Közölte azt is, hogy a viharkárok miatt a Budapesten zárva tartó postákat és az azokhoz rendelt helyettesítő postákat az ügyfelek a www.posta.hu oldalon a hírek menü pont alatt nézhetik meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Magyar Posta honlapja szerint

  • a Nyugati téri posta részben üzemel,
  • illetve zárva van a VII. kerületi Hársfa utcai posta, továbbá
  • a József körút 37-39. szám alatti hivatal,
  • a Múzeum körúti,
  • az Andrássy út 53. szám alatti és
  • a Hungária körút 50. számon található postahivatal.


A közzétett képeken látható, hogy a vihar tényleg hatalmas pusztítást végzett, az étterem helységeiben mellmagasságban áll a víz jelenleg. Mint írják: a közvetlen életveszély elhárítása jelenleg is folyik. Az étterem házhozszállítás szolgáltatása továbbra is működik, így ugyan a személyes fogyasztás most nem lehetséges, az ételrendelés zavartalanul üzemel.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM