21 °C Budapest
Víz alatt a legendás budai étterem: gyakorlatilag megsemmisült

Víz alatt a legendás budai étterem: "gyakorlatilag megsemmisült"

2015. augusztus 18. 12:24

A hétfői vihar nemcsak az utcákon tombolt, hanem a házakban, pincékben is károkat okozott, így a Budán található közkedvelt étterem, a Nemo is víz alá került. Ugyan a házhozszállítás továbbra is működik, az étterem a károk elhárításának lezárultáig zárva tart.

Szeretett éttermünk a tegnapi vihar miatti vízbetörés miatt gyakorlatilag megsemmisült, jelenleg az életveszély elhárítási munkák folynak. Mivel sokan ajánlottatok fel különböző fajtájú segítséget, amit nagyon köszönünk, ezek mérlegelése a mai napon megtörténik, és holnap tudjuk megmondani mire lesz szükségünk

 - olvasható a Nemo Fish&Chips étterem Facebook oldalán.

Több Posta is "elázott"

A kárelhárítás folyamatos, azonban jelenleg a fővárosban még 6 posta nem üzemel, helyettük a kijelölt posták várják az ügyfeleket - közölte Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta szóvivője. Hozzátette: várhatóan még kedden kinyitnak a még zárva tartó hivatalok is.

A Nyugati téri postán az utalványok, pénzküldemények, ajánlott és tértivevényes levelek átvétele az emeleten működik, s a posta kézbesítése is zavartalan, a hivatalhoz tartozó kézbesítési helyekre a kézbesítők rendben kimentek.

Közölte azt is, hogy a viharkárok miatt a Budapesten zárva tartó postákat és az azokhoz rendelt helyettesítő postákat az ügyfelek a www.posta.hu oldalon a hírek menü pont alatt nézhetik meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Posta honlapja szerint

  • a Nyugati téri posta részben üzemel,
  • illetve zárva van a VII. kerületi Hársfa utcai posta, továbbá
  • a József körút 37-39. szám alatti hivatal,
  • a Múzeum körúti,
  • az Andrássy út 53. szám alatti és
  • a Hungária körút 50. számon található postahivatal.


A közzétett képeken látható, hogy a vihar tényleg hatalmas pusztítást végzett, az étterem helységeiben mellmagasságban áll a víz jelenleg. Mint írják: a közvetlen életveszély elhárítása jelenleg is folyik. Az étterem házhozszállítás szolgáltatása továbbra is működik, így ugyan a személyes fogyasztás most nem lehetséges, az ételrendelés zavartalanul üzemel.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?