13 °C Budapest

Bajban a legendás magyar zenekar: végrehajtás indult ellenük

2015. augusztus 6. 16:55

Végrehajtás van érvényben a Pa-Dö-Dö együttes tagjai, Falusi Mariann és Lang Györgyi közös cége ellen. Magyarországon azonban nem az ő cégük az egyetlen, aki anyagi gondokkal küzd.

Mariann és Györgyi, a Pa-Dö-Dö együttes tagjainak cége ellen végrehajtás van érvényben, a CORESZ II Kulturális és Szolgáltató Kft.-nek az utolsó évet leszámítva 2011-ben és 2012-ben és 2013-ban is 10,5 millió forint volt a nettó árbevétele. Tavaly viszont már jelentős visszaesést produkált a kft, az énekesnőknek alig több mint nyolcmillióra csappant a nettó árbevételük, és 120 ezer forintos mínusszal zártak az adók levonása után - írja a Blikk.

Nem tudom, miről van szó

- válaszolt röviden Lang Györgyi a lapnak.

Én sem tudtam erről. Biztos, hogy valaki, aki nekünk dolgozik, nem fizetett be valamilyen parkolási díjat. Ez nem az én dolgom, viszont ha nagy baj lenne, akkor már biztos tudnék róla, mert szólt volna a könyvelőm

- tette hozzá Falusi Mariann.

Mások is tartoznak

Magyarországon, nem csak a Pa-Dö-Dö együttes tagjainak cége küzd anyagi gondokkal. Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2015 második negyedéves részletes adóslistája. Ezen összesen 138 gazdasági szervezetet és magánszemélyt találunk névvel, címmel, adószámmal és a tartozás összegével feltüntetve.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A top 10-es lista első helyén egy-egy cég osztozik, 2 milliárd és 1 milliárd forintos adóhiánnyal, és ehhez jön még hozzá a jelentős összegű bírság és a késedelmi kamattartozás is. A lista harmadik helyét egy magánszemély foglalja el, akinek a megállapított adóhiánya több mint 900 millió forint.

 

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem