13 °C Budapest

Bajban a legendás magyar zenekar: végrehajtás indult ellenük

2015. augusztus 6. 16:55

Végrehajtás van érvényben a Pa-Dö-Dö együttes tagjai, Falusi Mariann és Lang Györgyi közös cége ellen. Magyarországon azonban nem az ő cégük az egyetlen, aki anyagi gondokkal küzd.

Mariann és Györgyi, a Pa-Dö-Dö együttes tagjainak cége ellen végrehajtás van érvényben, a CORESZ II Kulturális és Szolgáltató Kft.-nek az utolsó évet leszámítva 2011-ben és 2012-ben és 2013-ban is 10,5 millió forint volt a nettó árbevétele. Tavaly viszont már jelentős visszaesést produkált a kft, az énekesnőknek alig több mint nyolcmillióra csappant a nettó árbevételük, és 120 ezer forintos mínusszal zártak az adók levonása után - írja a Blikk.

Nem tudom, miről van szó

- válaszolt röviden Lang Györgyi a lapnak.

Én sem tudtam erről. Biztos, hogy valaki, aki nekünk dolgozik, nem fizetett be valamilyen parkolási díjat. Ez nem az én dolgom, viszont ha nagy baj lenne, akkor már biztos tudnék róla, mert szólt volna a könyvelőm

- tette hozzá Falusi Mariann.

Mások is tartoznak

Magyarországon, nem csak a Pa-Dö-Dö együttes tagjainak cége küzd anyagi gondokkal. Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2015 második negyedéves részletes adóslistája. Ezen összesen 138 gazdasági szervezetet és magánszemélyt találunk névvel, címmel, adószámmal és a tartozás összegével feltüntetve.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A top 10-es lista első helyén egy-egy cég osztozik, 2 milliárd és 1 milliárd forintos adóhiánnyal, és ehhez jön még hozzá a jelentős összegű bírság és a késedelmi kamattartozás is. A lista harmadik helyét egy magánszemély foglalja el, akinek a megállapított adóhiánya több mint 900 millió forint.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm