Mégis fizet adót az Uber? Mit lépnek a taxisok?

Mégis fizet adót az Uber? Mit lépnek a taxisok?

2015. május 6. 08:46

A taxisok egyelőre türelmesen várják az Uber tevékenységét is szabályozó rendelettervezetet és a társaság ellen indított adóvizsgálat eredményét.

Múlt hét végén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben tudatta, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasítására adóhivatali vizsgálat indult az Uber ellen.

Az NGM szerint a Hollandiában bejegyzett Uber International gyakorlatilag internet-alapú diszpécser szolgáltatást nyújt a magyar "sofőröknek" és utasoknak, jutalékért, és miután nem rendelkezik magyarországi telephellyel, itthon nem fizet adót. A cég leányvállalataként működő Uber Hungary Kft. is érdemi adófizetés nélkül végzi tevékenységét.

Az Uber azt állítja: rendelkeznek helyi gazdasági szervezettel és cégük minden olyan joghatóság felé maximálisan teljesíti adófizetési kötelezettségét, ahol működési tevékenységet folytat - írja a Világgazdaság.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18