Jönnek az új trafikpályázatok: itt lehet majd dohányboltot nyitni

Jönnek az új trafikpályázatok: itt lehet majd dohányboltot nyitni

2015. március 9. 08:30

Megjelent a hatodik trafikpályázat nyilvános felhívása Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter aláírásával, így még márciusban kiírhatja a következő tendert a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. - írja a Világgazdaság.

A pályázati felhívás még csak a legfontosabb általános tudnivalókat tartalmazza, az majd csak a kiírásból derül ki, hogy mely településeken pályázhatnak azok, akik dohányboltot szeretnének működtetni.

Az biztos, hogy a koncesszió időtartama 20 év és olyan településekre lehet majd pályázni, ahol korábban eredménytelenül zárult az eljárás vagy felmondással, közös megegyezéssel megszűnt a koncessziós szerződés.

Ez lesz az első pályázat a trafiktörvény legutóbbi módosítása óta. A legfontosabb új szabály, hogy a korábbi 2000 lakos után kiírt jogosultság helyett a küszöb 3000 lakos lesz. A koncessziós díj mértéke nem változott, 100 ezer és 240 ezer forint közötti összeget kell befizetni a település méretétől függően - írja az újság.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?