25 °C Budapest

Tízmilliókat bukott a magyar színészlegenda! Mire ment el a pénz?

Pénzcentrum
2014. március 6. 16:54

Ötödik nekfutásra sikerült túladnia éttermén Bajor Imrének. Az egyik legismertebb magyar színész több tízmilliót bukott.

Véget ért Bajor Imre kálváriája a Kicsihuszárral. A komoly betegséggel küzdő színművésznek legalább csődbe ment étterme ügye nem nyomja már a vállát. A Blikk megtudta, még ha több tízmilliós bukással is, de sikerült pontot tenni az ügy végére, amely testileg és lelkileg is nagyon megviselte.

Egy felszámoló cég közbenjárásával, pályázat útján, ötödik nekifutásra sikerült vevőt találni a Dob utcai étteremre, ahol 2008-ban Bajor élete nagy álmát akarta valóra váltani. 10 és 20 millió forint körüli összegért kelt el a VII. kerületi, 219 négyzetméteres üzlethelyiség berendezési tárgyaival együtt nemrég, ami messze elmaradt az eredetileg meghirdetett ártól, hiszen elsőre még 119 millióért hirdették meg.

Bajor 2008-ban nyitotta meg étterem és bárját, képes volt hatalmas hitelt is fölvenni. Sőt hajlandó lett volna a színházi felkéréseit is lemondani, és visszavonulni a szerepléstől csak azért, hogy főállású vendéglátós legyen. A nyitás után egy évvel, 2009-ben azonban kénytelen volt belátni, hogy becsődölt, étterme nem lett a sztárok törzshelye. Az összes vállalkozására költött pénzét egy év alatt elbukta, ami - a lap információi szerint - 100 millió körüli összeg lehetett.

Ezek a legjobb éttermek Magyarországon

Újabb toplista készült Magyarország legjobb éttermeiről: a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjat ezúttal a Gerbaud-házban működő, Michelin-csillaggal is rendelkező nemzetközi hírnevű Onyx hódította el. Az év tíz legjobb étterme közé került az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto's, a Nobu, a Salon, a Zona, valamint egyedüli vidékiként a székesfehérvári 67 nevű étterem is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Az alapanyagok, nyersanyagok minősége mellett kiemelt jelentőségű az elkészítés szakszerűsége, a tradíciók és a modern konyhatechnológiák vegyítése, az innováció, a tálalás, a harmónia, a kreativitás. A díjazott éttermek kiválasztásánál értékelték a szervizt és az ár-érték arányt is - emelte ki a díjazott étermeket méltatva Vajda Péter, a Dining Guide étteremkalauz főszerkesztője.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?