Mindenről tud a NAV, vége a trükközésnek

Pénzcentrum
2014. február 13. 10:04

Az online és elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek adatai folyamatosan érkeznek az adóhatóság szerverére, így szinte azonnal kiderülhetnek a trükközések - írja a Napi Gazdaság.

Január végéig huszonötezer pénztárgép küldte az adatokat a NAV szerverére, emellett az elektronikus naplóval rendelkező gépekről 2013 júliusától kell havi adatszolgáltatást végezni. Az adóhatóság már el is kezdte a kockázatelemzéseket és a vizsgálatokat.

Az új vállalkozásokat, a fokozott adóhatósági felügyelet alá vont cégeket és a bevallások szerint alvó vállalkozásokat kiemelten kezeli a hatóság, kisebb gyanú esetén azonnal vizsgálat indul. Az új cégeknél ez inkább preventív jellegű megkereséseket jelent majd. Az adóhatósági felügyelet alá vont cégek esetében ellenőrzik a tipikus visszaélési sémákat, és adott esetben kiszűrik az illegális tételmozgásokat produkáló pénztárgépeket.

A pénztárgépek adatait azonnal egybevetik a bevallási adatokkal. Itt rögtön ki fognak derülni az eltérések a pénztárgép és a bevallásban feltüntetett értékesítések adatai között. Meg lehet bukni azon is, hogy papíron nincs alkalmazottja a boltnak, valójában azonban a pénztárgép adatai szerint hárman használhatják azt.

Az alvó cégenél, illetve azoknál, amelyek korábban a valós bevétel töredékét mutatták csak ki, nagyobb a kockázat. Ha a pénztárgépeiket ritkán használják, de utána hirtelen a korábbi évekhez képest jóval nagyobb bevételt ütnek be, akkor az gyanút kelthet. A vizsgálatokat az elektronikus naplós pénztárgépek adatai alapján elindultak az "anomáliával érintett adózóknál".

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az online pénztárgépek adatelemzése lehetővé teszi az azonnali teszteket: a revizorok azt is ellenőrizhetik, hogy a próbavásárlásaikról megérkeztek-e az adatok, tehát a géppel folytatott trükközések azonnal kiderülnek. A rendszer arra is alkalmas, hogy az aktuális időpontban egyeztesse a kasszában lévő elvi és valós készpénzállományt.

NEKED AJÁNLJUK
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?