Sokba fog kerülni a kisvállalkozásoknak: tavasztól él a kötelezettség

2013. november 20. 09:02

Elvileg 2016 tavaszáig ráérnek a kft.-k tulajdonosai hárommillió forintra emelni a cégük törzstőkéjét, de ahol módosítják a társasági okiratot, már jövő tavasztól él ez a kötelezettség - írja a Napi.hu.

A parlament október végén fogadta el a meglévő kft.-k törzstőkéjének hárommillió forintra történő emelésével kapcsolatos moratóriumot tartalmazó jogszabályt. A Ptk. szerint a kft.-knek 2016. március 15-ig kell kötelezően megemelniük a törzstőkéjüket.

Ez a tőkeemelés azonban 2014. március 15. után rögtön esedékessé válik, ha valaki társasági okiratot módosít és nyújt be a Cégbíróságra" - hívta fel a figyelmet Gálusz Gábor a Gross-cégcsoport vezetője. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy azok a vállalkozások, amelyek nem emelik meg tőkéjüket, nem tudják átvezetni a cégjegyzékben például az üzletrész-értékesítést, ügyvezetőváltozást, székhelyváltozást, telephelyváltozást, stb. Tőkeemelés híján a cég bt.-vé, kkt.-vé alakulhat át, ám ez meglehetősen költséges és időigényes könyvvizsgálót is igénylő eljárás.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM