1 °C Budapest

A magyar sztárriporter hatalmas üzlete: külföldi sikerek?

Pénzcentrum
2013. október 19. 13:03

Arannyá válik, amihez Frei Tamás kezd: kasszasiker regényei mellett bejött a kávébiznisz is. Ezen felbuzdulva terjeszkedni kezdett külföldön.

A saját magáról elnevezett húsz magyarországi kávézó után a közeljövőben további tíz új üzletet nyit külföldön Frei Tamás.

Az ismert tévés a Borsnak elmondta: "Romániában és Szlovákiában már megvetettem a lábam, Horvátországban is hamarosan, reményeim szerint azután Ausztria jön. Amerikai-ír befektetőkkel pedig arról állapodtunk meg, hogy Dublinban nyitunk kávézókat, ha azok sikeresek, akkor Londonban, és utána tovább megyünk Amerikába."

Frei Tamás a saját bevallása szerint a kávézók üzemeltetését inkább szórakoztató üzletágnak tekinti, mintsem biznisznek.

Mérséklődött a cégbedőlések száma

Az idén szeptemberben éves összevetésben először mérséklődött a cégbedőlések száma a gazdasági válság 2008-as kitörése óta: ebben a hónapban 15 321 céget számoltak fel, az előző év hasonló időszakinál 33,8 százalékkal kevesebbet - derül ki a feketelista.hu gazdasági adatbázis felméréséből.

Az elmúlt öt évben összesen 87 046 céget számoltak fel, a működő vállalkozások 16 százalékát, az elmúlt egy évben azonban már harmadával csökkent a tönkrement cégek száma. A javuló adatok gazdasági elemzők szerint azt bizonyíthatják, hogy a cégek kezdenek felülkerekedni a válság okozta nehézségeken, de a törvényi előírások változása, a cégek kényszertörlésének tavaly márciusi bevezetése is hozzájárulhatott a számok kedvező alakulásához.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52