A magyar sztárriporter hatalmas üzlete: külföldi sikerek?

Pénzcentrum
2013. október 19. 13:03

Arannyá válik, amihez Frei Tamás kezd: kasszasiker regényei mellett bejött a kávébiznisz is. Ezen felbuzdulva terjeszkedni kezdett külföldön.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A saját magáról elnevezett húsz magyarországi kávézó után a közeljövőben további tíz új üzletet nyit külföldön Frei Tamás.

Az ismert tévés a Borsnak elmondta: "Romániában és Szlovákiában már megvetettem a lábam, Horvátországban is hamarosan, reményeim szerint azután Ausztria jön. Amerikai-ír befektetőkkel pedig arról állapodtunk meg, hogy Dublinban nyitunk kávézókat, ha azok sikeresek, akkor Londonban, és utána tovább megyünk Amerikába."

Frei Tamás a saját bevallása szerint a kávézók üzemeltetését inkább szórakoztató üzletágnak tekinti, mintsem biznisznek.

Mérséklődött a cégbedőlések száma

Az idén szeptemberben éves összevetésben először mérséklődött a cégbedőlések száma a gazdasági válság 2008-as kitörése óta: ebben a hónapban 15 321 céget számoltak fel, az előző év hasonló időszakinál 33,8 százalékkal kevesebbet - derül ki a feketelista.hu gazdasági adatbázis felméréséből.

Az elmúlt öt évben összesen 87 046 céget számoltak fel, a működő vállalkozások 16 százalékát, az elmúlt egy évben azonban már harmadával csökkent a tönkrement cégek száma. A javuló adatok gazdasági elemzők szerint azt bizonyíthatják, hogy a cégek kezdenek felülkerekedni a válság okozta nehézségeken, de a törvényi előírások változása, a cégek kényszertörlésének tavaly márciusi bevezetése is hozzájárulhatott a számok kedvező alakulásához.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?