-1 °C Budapest

Magyar celebek: aranyból van a WC-deszka és a csap is

Pénzcentrum
2013. október 12. 13:03

Különös szokásaik vannak a magyar sztároknak, ha a fürdőszobáról van szó. Van, akinél a csaptelep van aranyból, van, akinek a WC-deszkája aranyozott.

Fásy Ádámék aranycsapból folyatják a fürdővizet: a Super TV2-n futó Pimasz úr Ottalszik keddi adásában a mulatós betekintést engedett házának eddig rejtett zugaiba is. Papp Gergőt a fürdőszoba nyűgözte le igazán, ahol a görög oszlopok mellett jól megférnek az aranyfüstös csapok is.

Közben kiderült, hogy L. L. Junior is vonzódik a nemesfémhez. "Pontosítanék: a vécémnek csak bizonyos részei vannak bevonva arannyal, és fogalmam sincs, hány karátos, de ez nem is lényeges. Kicsit nagyobb feneket kerítettek ennek, mint szerettem volna" - szögezte le a Borsnak Junior, aki nem akarta megmutatni fürdőszobája ékét a nyilvánosságnak.

Nem biztos, hogy az aranyozott szaniterek egyben a legtakarékosabbak is. Most mutatunk néhány tippet, hogy spóroljunk a vízzel a fürdőszobában.

WC

Célszerű beszerezni egy víztakarékos tartályt. Ez lehet kétállású, pl. szükség szerint 3 vagy 7 litert enged le, illetve az öblítés hossza attól is függhet, hogy milyen hosszú ideig nyomjuk a gombot.

Ahol elég nagy a hálózati nyomás, használjunk tartály nélküli vízöblítőt, amely addig engedi a vizet, ameddig a csapját nyitva hagyjuk.

A rosszul záró bója miatt a vécétartály naponta akár 700 liter vizet is elereszt. Figyeljünk oda erre.

Az úszóbójás vécétartályt átállíthatjuk úgy, hogy kevesebb vizet fogyasszon. Hajlítsuk meg az úszó karját, hogy feltöltéskor az eredetinél alacsonyabb vízszint álljon be.

Lakásfelújításkor megfontolhatjuk esővizet vagy szürkevizet (fürdővíz, mosó-, öblítővíz) hasznosító WC-öblítő rendszer kiépítését.

Csap

Jó minőségű, tartós csaptelepet vásároljunk. Fontos a folyamatos karbantartás: a szűrőbetétek rendszeres tisztítása, vízkőtelenítés.

Javítsuk, javíttassuk meg a csepegő csaptelepet. Az állandó csepegés nemcsak zavaró, de vízpazarló is. Egy csöpögő csapteleppel naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhatunk.

Szereljünk a csapokra aerátos csapvégeket. Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.

A legmodernebb keverőcsapok között találhatunk kifejezetten víz-, és energiatakarékos változatokat is, amelyek beépített mechanikával akadályozzák meg, hogy túl nagy vízsugarat, vagy túl meleg vizet engedjünk.

A termosztatikus csaptelepeknél pontosan be lehet állítani a vízhőmérsékletet. Ezek a kifolyó víz hőmérsékletét a víznyomás változásaitól és az egyéb zavaró tényezőktől függetlenül állandó értéken tartják.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?