Magyar celebek: aranyból van a WC-deszka és a csap is

Pénzcentrum
2013. október 12. 13:03

Különös szokásaik vannak a magyar sztároknak, ha a fürdőszobáról van szó. Van, akinél a csaptelep van aranyból, van, akinek a WC-deszkája aranyozott.

Fásy Ádámék aranycsapból folyatják a fürdővizet: a Super TV2-n futó Pimasz úr Ottalszik keddi adásában a mulatós betekintést engedett házának eddig rejtett zugaiba is. Papp Gergőt a fürdőszoba nyűgözte le igazán, ahol a görög oszlopok mellett jól megférnek az aranyfüstös csapok is.

Közben kiderült, hogy L. L. Junior is vonzódik a nemesfémhez. "Pontosítanék: a vécémnek csak bizonyos részei vannak bevonva arannyal, és fogalmam sincs, hány karátos, de ez nem is lényeges. Kicsit nagyobb feneket kerítettek ennek, mint szerettem volna" - szögezte le a Borsnak Junior, aki nem akarta megmutatni fürdőszobája ékét a nyilvánosságnak.

Nem biztos, hogy az aranyozott szaniterek egyben a legtakarékosabbak is. Most mutatunk néhány tippet, hogy spóroljunk a vízzel a fürdőszobában.

WC

Célszerű beszerezni egy víztakarékos tartályt. Ez lehet kétállású, pl. szükség szerint 3 vagy 7 litert enged le, illetve az öblítés hossza attól is függhet, hogy milyen hosszú ideig nyomjuk a gombot.

Ahol elég nagy a hálózati nyomás, használjunk tartály nélküli vízöblítőt, amely addig engedi a vizet, ameddig a csapját nyitva hagyjuk.

A rosszul záró bója miatt a vécétartály naponta akár 700 liter vizet is elereszt. Figyeljünk oda erre.

Az úszóbójás vécétartályt átállíthatjuk úgy, hogy kevesebb vizet fogyasszon. Hajlítsuk meg az úszó karját, hogy feltöltéskor az eredetinél alacsonyabb vízszint álljon be.

Lakásfelújításkor megfontolhatjuk esővizet vagy szürkevizet (fürdővíz, mosó-, öblítővíz) hasznosító WC-öblítő rendszer kiépítését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csap

Jó minőségű, tartós csaptelepet vásároljunk. Fontos a folyamatos karbantartás: a szűrőbetétek rendszeres tisztítása, vízkőtelenítés.

Javítsuk, javíttassuk meg a csepegő csaptelepet. Az állandó csepegés nemcsak zavaró, de vízpazarló is. Egy csöpögő csapteleppel naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhatunk.

Szereljünk a csapokra aerátos csapvégeket. Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.

A legmodernebb keverőcsapok között találhatunk kifejezetten víz-, és energiatakarékos változatokat is, amelyek beépített mechanikával akadályozzák meg, hogy túl nagy vízsugarat, vagy túl meleg vizet engedjünk.

A termosztatikus csaptelepeknél pontosan be lehet állítani a vízhőmérsékletet. Ezek a kifolyó víz hőmérsékletét a víznyomás változásaitól és az egyéb zavaró tényezőktől függetlenül állandó értéken tartják.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem