23 °C Budapest

Vállalkozói irodák létesülnek Nyíregyházán és Szatmárnémetiben

MTI
2013. április 5. 18:26

Helyi vállalkozásokat segítő szolgáltató irodákat hoznak létre Nyíregyházán és Szatmárnémetiben egy közös magyar-román uniós program keretében; a több mint 1,9 millió euró (mintegy 577 millió forint) összegű beruházás nyitórendezvényét pénteken tartották a nyírségi megyeszékhelyen.

A nyíregyházi irodát a helyi önkormányzattól megvásárolt ingatlanban kívánja létrehozni a program vezető partnere, a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány - mondta el Czomba Csaba, az alapítvány kuratóriumi elnöke a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

A műemlék jellegű épület a felújítás után szolgáltató irodaként működik tovább, ahol a vállalkozások számára ingyenes szolgáltatásokat nyújtanak, emellett segítik a román és magyar kis- és középvállalkozások kapcsolatfelvételét, valamint új piacok felkutatását.

A beruházásban partnerként közreműködő szatmárnémeti önkormányzat szintén vállalkozói iroda kialakítására használhatja fel az összeget: a helyhatóság egy bérelt ingatlant újít fel, ebben alakítják majd ki a Kézművesek háza nevű vállalkozói központot.

A beruházás teljes költsége több mint 1,9 millió euró, amelyből csaknem 1,6 millió eurót az Európai Unió biztosít.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem