Vállalkozói irodák létesülnek Nyíregyházán és Szatmárnémetiben

MTI
2013. április 5. 18:26

Helyi vállalkozásokat segítő szolgáltató irodákat hoznak létre Nyíregyházán és Szatmárnémetiben egy közös magyar-román uniós program keretében; a több mint 1,9 millió euró (mintegy 577 millió forint) összegű beruházás nyitórendezvényét pénteken tartották a nyírségi megyeszékhelyen.

A nyíregyházi irodát a helyi önkormányzattól megvásárolt ingatlanban kívánja létrehozni a program vezető partnere, a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány - mondta el Czomba Csaba, az alapítvány kuratóriumi elnöke a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

A műemlék jellegű épület a felújítás után szolgáltató irodaként működik tovább, ahol a vállalkozások számára ingyenes szolgáltatásokat nyújtanak, emellett segítik a román és magyar kis- és középvállalkozások kapcsolatfelvételét, valamint új piacok felkutatását.

A beruházásban partnerként közreműködő szatmárnémeti önkormányzat szintén vállalkozói iroda kialakítására használhatja fel az összeget: a helyhatóság egy bérelt ingatlant újít fel, ebben alakítják majd ki a Kézművesek háza nevű vállalkozói központot.

A beruházás teljes költsége több mint 1,9 millió euró, amelyből csaknem 1,6 millió eurót az Európai Unió biztosít.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?