17 °C Budapest

Vállalkozói irodák létesülnek Nyíregyházán és Szatmárnémetiben

MTI
2013. április 5. 18:26

Helyi vállalkozásokat segítő szolgáltató irodákat hoznak létre Nyíregyházán és Szatmárnémetiben egy közös magyar-román uniós program keretében; a több mint 1,9 millió euró (mintegy 577 millió forint) összegű beruházás nyitórendezvényét pénteken tartották a nyírségi megyeszékhelyen.

A nyíregyházi irodát a helyi önkormányzattól megvásárolt ingatlanban kívánja létrehozni a program vezető partnere, a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány - mondta el Czomba Csaba, az alapítvány kuratóriumi elnöke a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

A műemlék jellegű épület a felújítás után szolgáltató irodaként működik tovább, ahol a vállalkozások számára ingyenes szolgáltatásokat nyújtanak, emellett segítik a román és magyar kis- és középvállalkozások kapcsolatfelvételét, valamint új piacok felkutatását.

A beruházásban partnerként közreműködő szatmárnémeti önkormányzat szintén vállalkozói iroda kialakítására használhatja fel az összeget: a helyhatóság egy bérelt ingatlant újít fel, ebben alakítják majd ki a Kézművesek háza nevű vállalkozói központot.

A beruházás teljes költsége több mint 1,9 millió euró, amelyből csaknem 1,6 millió eurót az Európai Unió biztosít.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?