-2 °C Budapest

A magyar sikercég újabb nagy lépése: meghódítja Európát?

Pénzcentrum
2013. április 3. 19:03

A Fornetti a közelmúltban üzletet nyitott Londonban is. A Nagy-Britanniában élő mintegy 300 ezer magyar fagyasztott pékárukhoz szokott része már önmagában is jó piacnak tűnhetett, de a Kelet-Közép Európából érkezett londoniaknak is ismerősen cseng a Fornetti neve.

Miután a tesztjelleggel indított boltok jól teljesítettek, a cég master franchise-szerződést kötött a cég kinti partnerével, a pékség hamarosan Anglia más területeit is célba veheti - írja az Index.

A Fornetti Kft-t 1997-ben jegyeztették be Magyarországon, a cég célja az eladótéri látványsütés elterjesztése volt, működési formaként a franchise rendszert választották. A vállalkozás már a következő évben átlépte az ország határait, megkezdődött a magyar franchise vállalatok kiépítése Közép- és Kelet-Európában.

A Fornetti márkanév és a jellegzetes Fornetti termékek közismertek lettek Európa nagyobbik részén, a cég honlapja szerint a hálózat 17 országban van jelen, termékeivel pedig 27 országban találkozhatnak a fogyasztók. Nagy-Britannián kívül Törökországban, több volt FÁK országban és Kanadában is megkezdték a piacépítést.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm