Jön a szuperpályázat: százmilliárdból lehet korszerűsíteni

Pénzcentrum
2012. szeptember 17. 08:33

Akár már októbertől új energetikai felújítási támogatásokat pályázhatnak meg az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében kormányzati és civil szervezetek, valamint vállalatok - értesült a Népszabadság.

Tavaly az uniós forrású keretek lemerülése miatt függesztették fel az ÚSZT e körnek szóló energetikai célú kiírásait. Az EU végül engedélyezte közel százmilliárd forint átcsoportosítását.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Környezet és Energia Operatív Programon belül ötmilliárdot kaphatnának vállalkozások, önkormányzatok, egyházak és nonprofit szervezetek megújulóenergia-alapú áramtermelésre. Ugyanezt hővel együtt központi és helyi költségvetési szervek, egyházak és nonprofit szervezetek 11 milliárd, míg vállalkozások 24 milliárd forintból alakíthatnák ki. (Ezek alól kivétel a közép-magyarországi régió.)

Távhőtermelők és -szolgáltatók megújuló energiával kombinált energetikai korszerűsítésre négymilliárd, épületenergetikai és közvilágítás-korszerűsítésre - akár megújuló energiával kombinálva - önkormányzatok, egyházak és nonprofit szervezetek 23 milliárd, vállalkozások pedig hétmilliárdot kaphatnak.

A kormány egy új kategóriát is meghatározott: központi költségvetési szervek 20 milliárdban részesülhetnek pontosabban meg nem határozott energiahatékonysági beruházásokra.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?