32 °C Budapest

Feketemunkás a magyar tévés celeb éttermében?

Pénzcentrum
2012. június 16. 16:03

Feketemunkásra bukkantak az adóellenőrök Hajdú Péter, a TV2 Frizbi című műsorának producer-műsorvezetőjének éttermében - adta hírül a Blikk. A tévés celeb állítja, nem dolgoztatott feketén, csupán arról volt szó, hogy az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteken kezdődött, de csak hétfőn jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Az adóhatóság nem kommentálta az ügyet, vélhetően azért, mert egy konkrét céggel kapcsolatos információk adótitoknak számítanak, azokat csak az érintett hozzájárulásával lehet nyilvánosságra hozni.

Felkerült a NAV szégyenlistájára Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. Az adóhatóság határozata szerint a TV2 Frizbi című műsorának házigazdája be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott a tavaly nyáron nyílt éttermében. A jogsértést tavaly októberben állapította meg az adóhatóság, a vizsgálat eredménye idén február 22-én lett nyilvános.

Hajdú Péter a Blikk kérdésére visszautasította azt a feltételezést, hogy feketén foglalkoztatta volna az étterem dolgozóit. Közölte: minden alkalmazottnak volt és van munkaszerződése. "Tavaly nyáron nyitottunk egy éttermet, ahova jó pár pincért, szakácsot és alkalmazottat vettünk fel. Az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteki dátummal keltezett, és a könyvelő csak hétfőn jelentette be. Ez a felszolgáló egyébként azon a hétvégén nem dolgozott - mondta el Hajdú. A műsorvezető-producer úgy emlékszik, 30 ezer forintos pénzbírságot kellett fizetnie. Hajdú állítása szerint már rendezett mindent, s nem érti miért van még mindig nyitva az "aktája" a NAV-nál? A Blikk megkereste a NAV illetékeseit is, de a cikk közzétételéig nem kapott választ a lap a kérdéseire.

Hiába reménykedik Hajdú Péter, a törvény szerint legalább két évig a szégyenfalon lesz a cége neve. Ráadásul a későbbiekben újabb ellenőrzésre számíthat, mivel az adóhatóság a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt jogerősen már megbírságolt vállalkozások működését utólagos ellenőrzéssel is megvizsgálja. Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait - feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el - a közzétételtől számított két év elteltével törli.

Az állami adóhatóság a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknél (amelyeknél) jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?