Feketemunkás a magyar tévés celeb éttermében?

Pénzcentrum
2012. június 16. 16:03

Feketemunkásra bukkantak az adóellenőrök Hajdú Péter, a TV2 Frizbi című műsorának producer-műsorvezetőjének éttermében - adta hírül a Blikk. A tévés celeb állítja, nem dolgoztatott feketén, csupán arról volt szó, hogy az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteken kezdődött, de csak hétfőn jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Az adóhatóság nem kommentálta az ügyet, vélhetően azért, mert egy konkrét céggel kapcsolatos információk adótitoknak számítanak, azokat csak az érintett hozzájárulásával lehet nyilvánosságra hozni.

Felkerült a NAV szégyenlistájára Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. Az adóhatóság határozata szerint a TV2 Frizbi című műsorának házigazdája be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott a tavaly nyáron nyílt éttermében. A jogsértést tavaly októberben állapította meg az adóhatóság, a vizsgálat eredménye idén február 22-én lett nyilvános.

Hajdú Péter a Blikk kérdésére visszautasította azt a feltételezést, hogy feketén foglalkoztatta volna az étterem dolgozóit. Közölte: minden alkalmazottnak volt és van munkaszerződése. "Tavaly nyáron nyitottunk egy éttermet, ahova jó pár pincért, szakácsot és alkalmazottat vettünk fel. Az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteki dátummal keltezett, és a könyvelő csak hétfőn jelentette be. Ez a felszolgáló egyébként azon a hétvégén nem dolgozott - mondta el Hajdú. A műsorvezető-producer úgy emlékszik, 30 ezer forintos pénzbírságot kellett fizetnie. Hajdú állítása szerint már rendezett mindent, s nem érti miért van még mindig nyitva az "aktája" a NAV-nál? A Blikk megkereste a NAV illetékeseit is, de a cikk közzétételéig nem kapott választ a lap a kérdéseire.

Hiába reménykedik Hajdú Péter, a törvény szerint legalább két évig a szégyenfalon lesz a cége neve. Ráadásul a későbbiekben újabb ellenőrzésre számíthat, mivel az adóhatóság a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt jogerősen már megbírságolt vállalkozások működését utólagos ellenőrzéssel is megvizsgálja. Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait - feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el - a közzétételtől számított két év elteltével törli.

Az állami adóhatóság a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknél (amelyeknél) jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM