1 °C Budapest

Feketemunkás a magyar tévés celeb éttermében?

Pénzcentrum
2012. június 16. 16:03

Feketemunkásra bukkantak az adóellenőrök Hajdú Péter, a TV2 Frizbi című műsorának producer-műsorvezetőjének éttermében - adta hírül a Blikk. A tévés celeb állítja, nem dolgoztatott feketén, csupán arról volt szó, hogy az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteken kezdődött, de csak hétfőn jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Az adóhatóság nem kommentálta az ügyet, vélhetően azért, mert egy konkrét céggel kapcsolatos információk adótitoknak számítanak, azokat csak az érintett hozzájárulásával lehet nyilvánosságra hozni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Felkerült a NAV szégyenlistájára Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. Az adóhatóság határozata szerint a TV2 Frizbi című műsorának házigazdája be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott a tavaly nyáron nyílt éttermében. A jogsértést tavaly októberben állapította meg az adóhatóság, a vizsgálat eredménye idén február 22-én lett nyilvános.

Hajdú Péter a Blikk kérdésére visszautasította azt a feltételezést, hogy feketén foglalkoztatta volna az étterem dolgozóit. Közölte: minden alkalmazottnak volt és van munkaszerződése. "Tavaly nyáron nyitottunk egy éttermet, ahova jó pár pincért, szakácsot és alkalmazottat vettünk fel. Az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteki dátummal keltezett, és a könyvelő csak hétfőn jelentette be. Ez a felszolgáló egyébként azon a hétvégén nem dolgozott - mondta el Hajdú. A műsorvezető-producer úgy emlékszik, 30 ezer forintos pénzbírságot kellett fizetnie. Hajdú állítása szerint már rendezett mindent, s nem érti miért van még mindig nyitva az "aktája" a NAV-nál? A Blikk megkereste a NAV illetékeseit is, de a cikk közzétételéig nem kapott választ a lap a kérdéseire.

Hiába reménykedik Hajdú Péter, a törvény szerint legalább két évig a szégyenfalon lesz a cége neve. Ráadásul a későbbiekben újabb ellenőrzésre számíthat, mivel az adóhatóság a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt jogerősen már megbírságolt vállalkozások működését utólagos ellenőrzéssel is megvizsgálja. Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait - feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el - a közzétételtől számított két év elteltével törli.

Az állami adóhatóság a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknél (amelyeknél) jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
kovacstunde  |  2022.01.26 11:42
  Néhány nappal ezelőtt a Kossuth Rádió egyik reggeli műsorát hallgatva arra lettem figyelmes, hogy...
vezetoi-coaching  |  2022.01.26 09:06
  1. Nagyon nehéz pejsliből különbséget tenni méltóság és tisztelet között. Amikor a különbségre ké...
perfekt  |  2022.01.26 08:26
Tanulmányozva a mérleget, gyakran találkozhatunk a forrásoldalon a céltartalékokkal. Mindig felvetőd...
hrdoktor  |  2022.01.24 04:55
Amikor heti ritmusban vagy egy héten belül is változik a munkarendje, önt is fenyegetheti az egészsé...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?