23 °C Budapest

Külföldre viszi a magyar zöldséget az Auchan

Pénzcentrum
2011. december 4. 12:11

Az Auchan Magyarország Kft. sikeres zöldség és gyümölcs export együttműködést kötött három romániai Auchan áruházzal. Az idén nyáron kezdődött egyeztetések eredményeként több mint 30-féle magyar zöldség-gyümölcs kerül rendszeresen a szomszédos ország Auchan áruházainak polcaira. A három romániai áruház zöldség osztályán így a magyar saláta, retek, zeller, répa, gomba, káposzta és több fajta alma is kapható - tájékoztatta lapunkat az Auchan Magyarország.

A romániai Auchan idén nyáron kereste meg a magyarországi áruházláncot azzal a kéréssel, hogy magyar zöldségek kerülhessenek három áruházának polcaira. Az igény azért jelent meg a romániai partner részéről, mert a kolozsvári, a marosvásárhelyi és a temesvári áruházai közelebb vannak a budaörsi Auchan Központhoz, mint saját bukaresti bázisukhoz és vonzó számukra a magyar zöldségek kiváló minősége.

Az együttműködés további előnye, hogy ezzel az együttműködéssel a három romániai áruház csomagolt zöldség termékekből is széles és minőségi választékot tud nyújtani vásárlóinak. Jelenleg a magyarországi Auchan központból hetente 6 kamionnyi, azaz mintegy 80 tonnányi magyar zöldség érkezik a három romániai áruházba.

A romániai partner részéről érkezett igény hozzásegíti az Auchan magyar beszállítóit ahhoz, hogy termékeik külföldön is megjelenjenek. A magyarországival megegyező feltételek vonatkoznak a romániai exportban érintett beszállítókra is: jó minőség, kedvező ár/érték arány, megbízható kapacitás.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?