27 °C Budapest

Így számolják fel a legendás magyar céget

Pénzcentrum
2010. november 4. 09:32

Elégedetlen a Piszkei Papír Zrt. felszámolója, mivel csak néhány gépet sikerült értékesíteni a gyár vagyonából, összesen 160 millió forint értékben - írja a Napi Gazdaság.

Az egykor több mint négyszáz dolgozót foglalkoztató papírgyárat korábban kizárólag egyben próbálták értékesíteni azért, hogy újraindíthassák a termelést. Ezzel a lehetőséggel azonban nem éltek a befektetők, ezért a legutóbbi pályázaton már részenként is lehetett ajánlatot tenni a berendezésekre.

Néhány feldolgozógépre most akadt vásárló, de az alappapírt gyártó berendezések iránt nem mutatkozik jelentős érdeklődés. A felszámoló várhatóan még ebben a hónapban új pályázatot ír ki.

A görög érdekeltségbe tartozó Piszkei Papírral szemben több mint tízmilliárd forint összértékű követelést nyújtottak be hitelezői. Az állami bérgaranciát is igénybe véve az alkalmazottak fele kapta meg eddig teljes mértékben járandóságát.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?