Vallott A GURU: ezért zárt be Norbi étterme

2010. október 15. 04:32

Két év után váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón! A fitneszguru bevallotta: az étterem kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának.

Úgy tűnik, Norbi forradalmi ötlete mégsem működik olyan jól, legalábbis annyi érdeklődő nincs a szénhidrátcsökkentett ételekre, hogy abból egy éttermet fent is lehessen tartani - értesült a Blikk.

Schobert Norbi nem tagadja, hogy valóban végleg lehúzta a rolót az éttermén, ám állítása szerint ennek elsősorban az az oka, hogy az eddig az étterem emeletén működő irodája elköltözik.

A magyar sztár százmilliós(!) adóssága: a háza is rámehet - Kattints!

"Kinőttük magunkat, és egy logisztikai központba költöztetjük az irodánkat, ahol ki tudják szolgálni Magyarországon és külföldön egyaránt dinamikusan növekvő cégünk igényeit. Úgy pedig nem akartam az éttermet üzemeltetni, hogy nem tudok ott lenni minden pillanatban" - mondta Norbi, aki azt is elismerte: az Update Café kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának, így a bezárásával kiesésük sincs.


Kiadó a helyiség bérleti joga, aki kiveszi, olyan éttermet nyit, amilyet csak akar. Jelenleg nyolc pályázó van. A fitneszguru bevallotta, hogy - akár a többi vállalkozásnak - neki is kőkeményen küzdenie kell azért, hogy fent tudjon maradni. De szerencsére még messze van a csőd.

Adóhátralék miatt is hírbe hozták

Ahogy arról néhány hete a Pénzcentrum.hu is beszámolt, végrehajtás indult Schobert Norbert cége ellen, mert a vállalkozás több százezer forinttal tartozott az adóhatóságnak.

Norbi cége felkerült az APEH végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára. A fitneszguru jól menő cégei - több Update étterem, pékség, üzletlánc - közül a szentendrei Update Café cége húzta ki a gyufát az APEH-nál.

Norbi az esethez hozzátette, hogy szimpla emberi mulasztás okozta a problémát: könyvelője szabadságon volt, ő pedig elfelejtette befizetni az adójárulékot. Az APEH inkasszózta számláját, de már elutalták az összeget, és a késedelmi bírságot is megfizették.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2010: a celebéttermek bedőlésének éve?

Idén nem Norbi az egyetlen ismert ember, akinek be kellett zárnia éttermét. Bajor Imre Kicsihuszár nevű vendéglője ment csődbe: a belvárosi helyre júniusban került lakat. Bajor és üzlettársa egymást okolták azért, hogy nem megy a bolt.

A hírek szerint Bajor Imre komoly pénzügyi csapdahelyzetbe került: a problémák 217 négyzetméteres, hetedik kerületi éttermének nyitása után kezdődtek. A vállalkozás nem volt sikeres, a vendéglátó egység mostanra már be is zárt; jelenleg pedig kihasználatlanul, üresen áll. Egy ingatlanközvetítő iroda nemrég 119 millió forintért árulni kezdte. Ha a helyzet nem javul, lehet a Dunakeszin és a Fülén lévő ingatlanjától is meg kell válnia a Heti hetes sztárjának.

Szintén nyár elején zárt be az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A bulvárlapokból is ismert Kedves Ferenc, az Armani üzlet és étterem magyarországi franchise partnere a megnyitón elmondta, hogy az olasz divatcégnek a tárgyalások során kifejezett kikötése volt, hogy az Andrássy úton nyíljon meg a budapesti üzlet.

Úgy tudni, az étterem a kezdetektől fogva jelentős veszteségeket termelt, s a tulajdonos pedig úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább a veszteségeket.

Két év alatt 30 ezer cégfelszámolás

A felszámolási eljárások alakulásáról szóló adatok arról tanúskodnak, hogy a 2008 közepén kezdődött gazdasági válság a cégek működésében még mindig erősen érezteti romboló hatását. Az elmúlt két esztendőben összesen 29 281 vállalkozás jutott a felszámolás sorsára, azaz a több mint 600 ezer létező cég 4,85 százaléka.

Felszámolások aránya megyénként az utóbbi 2 évben (a létező cégek százalékában) Forrás: feketelista.hu


Az elemzők ezt a jelenséget elsősorban azzal magyarázzák, hogy romlottak a hitelezők anyagi lehetőségei, miközben az idén, a múlt év azonos időszakához képest, mintegy 26 százalékkal nőtt a vállalkozások fizetésképtelenségi mutatója. A cégek, amelyek a válság kibontakozása előtt részben hitelből fedezték a növekedéshez szükséges forrásokat, zömmel felélték tartalékaikat, és a hitelek törlesztése egyre nehezebbé vált. Sok esetben az előző évekről erre az évre húzódtak át a kifizetetlen követelések, így a hitelezők jóval előbb kérik a felszámolási eljárás megindítását, mint korábban. Egyes adósok végelszámolással próbálják kijátszani a hitelezőket, akik azonban ezt a trükköt már kiismerték, szigorúbb határidőket szabnak, s ha ez nem teljesül, elindítják a felszámolást. Jól jellemzi ezt, hogy az idén eddig a végelszámolások 54 százaléka fordult felszámolásba, holott a korábbi években ez az arány átlagosan harminc százalék volt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm