Vallott A GURU: ezért zárt be Norbi étterme

2010. október 15. 04:32

Két év után váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón! A fitneszguru bevallotta: az étterem kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának.

Úgy tűnik, Norbi forradalmi ötlete mégsem működik olyan jól, legalábbis annyi érdeklődő nincs a szénhidrátcsökkentett ételekre, hogy abból egy éttermet fent is lehessen tartani - értesült a Blikk.

Schobert Norbi nem tagadja, hogy valóban végleg lehúzta a rolót az éttermén, ám állítása szerint ennek elsősorban az az oka, hogy az eddig az étterem emeletén működő irodája elköltözik.

A magyar sztár százmilliós(!) adóssága: a háza is rámehet - Kattints!

"Kinőttük magunkat, és egy logisztikai központba költöztetjük az irodánkat, ahol ki tudják szolgálni Magyarországon és külföldön egyaránt dinamikusan növekvő cégünk igényeit. Úgy pedig nem akartam az éttermet üzemeltetni, hogy nem tudok ott lenni minden pillanatban" - mondta Norbi, aki azt is elismerte: az Update Café kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának, így a bezárásával kiesésük sincs.


Kiadó a helyiség bérleti joga, aki kiveszi, olyan éttermet nyit, amilyet csak akar. Jelenleg nyolc pályázó van. A fitneszguru bevallotta, hogy - akár a többi vállalkozásnak - neki is kőkeményen küzdenie kell azért, hogy fent tudjon maradni. De szerencsére még messze van a csőd.

Adóhátralék miatt is hírbe hozták

Ahogy arról néhány hete a Pénzcentrum.hu is beszámolt, végrehajtás indult Schobert Norbert cége ellen, mert a vállalkozás több százezer forinttal tartozott az adóhatóságnak.

Norbi cége felkerült az APEH végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára. A fitneszguru jól menő cégei - több Update étterem, pékség, üzletlánc - közül a szentendrei Update Café cége húzta ki a gyufát az APEH-nál.

Norbi az esethez hozzátette, hogy szimpla emberi mulasztás okozta a problémát: könyvelője szabadságon volt, ő pedig elfelejtette befizetni az adójárulékot. Az APEH inkasszózta számláját, de már elutalták az összeget, és a késedelmi bírságot is megfizették.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2010: a celebéttermek bedőlésének éve?

Idén nem Norbi az egyetlen ismert ember, akinek be kellett zárnia éttermét. Bajor Imre Kicsihuszár nevű vendéglője ment csődbe: a belvárosi helyre júniusban került lakat. Bajor és üzlettársa egymást okolták azért, hogy nem megy a bolt.

A hírek szerint Bajor Imre komoly pénzügyi csapdahelyzetbe került: a problémák 217 négyzetméteres, hetedik kerületi éttermének nyitása után kezdődtek. A vállalkozás nem volt sikeres, a vendéglátó egység mostanra már be is zárt; jelenleg pedig kihasználatlanul, üresen áll. Egy ingatlanközvetítő iroda nemrég 119 millió forintért árulni kezdte. Ha a helyzet nem javul, lehet a Dunakeszin és a Fülén lévő ingatlanjától is meg kell válnia a Heti hetes sztárjának.

Szintén nyár elején zárt be az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A bulvárlapokból is ismert Kedves Ferenc, az Armani üzlet és étterem magyarországi franchise partnere a megnyitón elmondta, hogy az olasz divatcégnek a tárgyalások során kifejezett kikötése volt, hogy az Andrássy úton nyíljon meg a budapesti üzlet.

Úgy tudni, az étterem a kezdetektől fogva jelentős veszteségeket termelt, s a tulajdonos pedig úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább a veszteségeket.

Két év alatt 30 ezer cégfelszámolás

A felszámolási eljárások alakulásáról szóló adatok arról tanúskodnak, hogy a 2008 közepén kezdődött gazdasági válság a cégek működésében még mindig erősen érezteti romboló hatását. Az elmúlt két esztendőben összesen 29 281 vállalkozás jutott a felszámolás sorsára, azaz a több mint 600 ezer létező cég 4,85 százaléka.

Felszámolások aránya megyénként az utóbbi 2 évben (a létező cégek százalékában) Forrás: feketelista.hu


Az elemzők ezt a jelenséget elsősorban azzal magyarázzák, hogy romlottak a hitelezők anyagi lehetőségei, miközben az idén, a múlt év azonos időszakához képest, mintegy 26 százalékkal nőtt a vállalkozások fizetésképtelenségi mutatója. A cégek, amelyek a válság kibontakozása előtt részben hitelből fedezték a növekedéshez szükséges forrásokat, zömmel felélték tartalékaikat, és a hitelek törlesztése egyre nehezebbé vált. Sok esetben az előző évekről erre az évre húzódtak át a kifizetetlen követelések, így a hitelezők jóval előbb kérik a felszámolási eljárás megindítását, mint korábban. Egyes adósok végelszámolással próbálják kijátszani a hitelezőket, akik azonban ezt a trükköt már kiismerték, szigorúbb határidőket szabnak, s ha ez nem teljesül, elindítják a felszámolást. Jól jellemzi ezt, hogy az idén eddig a végelszámolások 54 százaléka fordult felszámolásba, holott a korábbi években ez az arány átlagosan harminc százalék volt.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22