17 °C Budapest

Csőd! Felszámolják a magyar mintacéget

Pénzcentrum
2010. október 12. 09:32

A tegnapi határidőig egyetlen pályázat sem érkezett a közel egy éve felszámolás alatt lévő hollóházi Royal Martin Porcelán Kft. vagyonelemeinek megvásárlására. A hatalmas tartozás ellenére a tulajdonosok tovább fejlesztenék a kisebbik hollóházi gyárat - írja a Napi Gazdaság.

A nettó 250 millió forintért meghirdetett vagyonelemek annak ellenére nem keltek el, hogy a cég egyik társtulajdonosa, Ján Hetnerovic úgy nyilatkozott: további fejlesztéseket és kockázatitőke-partner bevonását tervezik. Ez pedig gyakorlatilag arra utalt, hogy kiegyezésre törekednek hitelezőikkel, vagy épp ők maguk veszik meg a vagyonelemeket a felszámolótól. Nagyobb térképre váltás

A kisebbik hollóházi porcelángyár felszámolását tízmilliós adóssága miatt egyik beszállítója kezdeményezte, ezen kívül a hitelező bankjának tartozik. A cég összes tartozása a most meghirdetett vagyonelemek irányárához közelít.

Az ingatlanok felújítását elkezdték a tulajdonosok, a cég 2008-ban nettó 84 millió forintot nyert egy, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására kiírt pályázaton.A szlovák tulajdonosokkal rendelkező Royal Martin jelenleg hét alkalmazottat foglalkoztat, a menedzsment rövid időn belül folytatni kívánja a tervezett fejlesztéseket.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?