Újabb világcég épít gyárat Magyarországon

2010. október 26. 14:32

Zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban.

A társaság tájékoztatása szerint az üzembe Lengyelországból és Angliából telepítenek át termelést, valamint a Henkel jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is Tatabányára költözik.

A vállalat közölte, az új gyárral közelebbről szolgálhatják ki az elektronikai iparban tevékenykedő, közép-kelet-európai vevőiket. Azért döntöttek a tatabányai beruházás mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el, és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.

A Henkel Magyarország Kft. váci ragasztógyárában 52-en dolgoznak. Az új telephelyen 80 ember számára lesz munkalehetőség. A Henkel felajánlotta a váci dolgozók számára a továbbfoglalkoztatást, amelynek feltételeiről az üzemi tanáccsal megkezdődnek a tárgyalások.

A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 volt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Henkel világszerte három üzleti területe a mosó- és háztartási tisztítószerek, a kozmetika, illetve a ragasztási technológiák. Az 1876-ban alapított vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex, a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22