19 °C Budapest

Újabb világcég épít gyárat Magyarországon

2010. október 26. 14:32

Zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban.

A társaság tájékoztatása szerint az üzembe Lengyelországból és Angliából telepítenek át termelést, valamint a Henkel jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is Tatabányára költözik.

A vállalat közölte, az új gyárral közelebbről szolgálhatják ki az elektronikai iparban tevékenykedő, közép-kelet-európai vevőiket. Azért döntöttek a tatabányai beruházás mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el, és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.

A Henkel Magyarország Kft. váci ragasztógyárában 52-en dolgoznak. Az új telephelyen 80 ember számára lesz munkalehetőség. A Henkel felajánlotta a váci dolgozók számára a továbbfoglalkoztatást, amelynek feltételeiről az üzemi tanáccsal megkezdődnek a tárgyalások.

A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Henkel világszerte három üzleti területe a mosó- és háztartási tisztítószerek, a kozmetika, illetve a ragasztási technológiák. Az 1876-ban alapított vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex, a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?