12 °C Budapest

Komoly elismerés a Pénzcentrum.hu kiadójának

Pénzcentrum
2010. október 20. 13:02

A Deloitte 11. alkalommal hirdette meg "Technology Fast 50" versenyét, amely minden évben Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát rangsorolja. 2010-ben a Fast 50 ranglistán szereplő vállalatok átlagos növekedési üteme 967 százalék volt, ami javulást jelent a 2009-es értékhez (933%) képest. A rangsorban tíz különböző ország képviselteti magát, az ötvenes listára idén 10 magyar vállalkozás került fel, köztük ott van a Pénzcentrum.hu és a Portfolio.hu mögött álló NET Média Zrt. is. Társaságunk az elmúlt 5 éves időszakban 556%-os árbevétel növekedést ért el, ezzel az 50-es listán a 22-ik helyet foglalja el.

Kovács Domonkos, a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadás üzletágának igazgatója az eredmények kapcsán elmondta, az idei rangsorban tíz országból szerepelnek vállalatok - Bulgária, Észtország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia. 16 olyan vállalkozás van, amely elsőként 2010-ben került be a helyezettek közé. Míg az országok szintjén Lengyelország adta a legtöbb olyan vállalkozást, amely felkerült a Fast 50 ranglistára, addig Budapest volt az a város, ahol a legtöbb rangsorolt vállalat - összesen tíz - székhelye található, Budapest után Prága következett héttel, majd Varsó hattal.

Kovács Domonkos hozzátette, a Fast 50 rangsorban szereplő cégek átlagosan 967 százalékos növekedést regisztráltak 2010-ben. Ez a rohamos fejlődés azért is különösen figyelemreméltó, mert a térségben a technológiai szektor különösen megszenvedte a válság hatásait az elmúlt évben. Ennek következtében - a Fast 50 ranglistához kapcsolódóan a cégvezetők körében lebonyolított tavalyi felmérés eredményei alapján - az iparágon belül számos vállalkozás volt kénytelen visszafogni a költekezést, az új munkaerő felvételét és a beruházásokat.

Ami a hazai cégeket illeti, Magyarországról összesen 10 vállalat ért el helyezést, megközelítve ezzel a magyarok tavalyi kiváló szereplését. A magyarok közül egyedüliként az internetes megoldások építésével és technológiával kapcsolatos tanácsadással foglalkozó Viala kft. került be Top10-be.

Az ötvenes rangsor első felében megtalálható még a hazai RacioNet Zrt, amelynek fő profilja a hardverbeszerzés és informatikai tanácsadás, továbbá a tartalomkezelő rendszerekkel, webes informatikai megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft is. Szintén a lista első felében foglal el pozíciót az AITIA Zrt., amely beszédfelismerő alkalmazások, szimulációs és telekommunikációs rendszerek fejlesztésével foglalkozik, de bekerült a legjobb hazai cégek közé a NET Média Zrt. médiavállalkozás is.

A Deloitte szakértője kiemelte: Az átlagos növekedési ütem tavalyhoz képest javult, ez pedig azt jelentheti, hogy térségünk technológiai vállalatainak sikerült leküzdeniük a válság hatásait. Az erőskezű vezetés és a világos jövőkép különösen nagy jelentőséggel bír ebben a válság utáni kritikus időszakban, miközben az ágazat fokozatosan kilábal a súlyos krízisből.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ami a technológiai ágazaton belül az egyes iparágakat illeti, a szoftveripari cégek újra taroltak, és 2006 óta nem látott számban (29) voltak jelen az ötven leggyorsabban fejlődő cég között; őket követték az internetes vállalkozások (17 rangsorolt céggel), valamint a telekommunikáció/hálózatépítés és a számítógépek/perifériák területén működő vállalkozások (2-2 rangsorolt céggel). A hat leggyorsabban fejlődő vállalkozás közül négy ezúttal is az internetes vállalkozások közül került ki, ami azt jelzi, hogy hatalmas potenciál rejlik a technológiai szektor e szegmensében.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?