20 °C Budapest

Önerőhitel állami támogatással - januártól

Pénzcentrum
2010. október 11. 09:17

A válság miatt már korábban behúzták a hitelféket a bankok, a rájuk kirótt különadó miatt pedig tartani lehet attól, hogy megint nehezebben jutnak többletforráshoz a hazai vállalkozások. Rajtuk segíthet a kibővülő Széchenyi Kártya Program - írja a Népszava.

A 2011 januárjára beharangozott Széchenyi Önerőhitel megkönnyíti az uniós pénzekhez jutást, ugyanis ezzel az államilag támogatott hitellel előfinanszírozhatók az elnyert pályázatok, amelyek kiadásait a közösség utólag téríti meg.

Az év második felében kibővült felhasználási lehetőségek mellett fontos lesz, hogy a különféle állami és európai uniós pályázatokon résztvenni kívánók esélyeit növelheti a jövő januártól hozzáférhető Széchenyi Önerőhitel.

A hitel olyan vállalkozások számára elérhető, melyeknek nincs lejárt köztartozásuk, nem állnak csőd vagy felszámolási eljárás alatt, és nem végeznek olyan tevékenységet, amelyek kizáró tényezők lehetnek (ilyen például a fegyver- és lőszergyártás, a szerencsejáték, a mezőgazdasági tevékenység). A hitelbírálatot megkönnyíti, hogy a korábbi konstrukcióhoz hasonlóan most is előszűrést végeznek a helyi kamarák és VOSZ irodák, így a vállalkozó már az igénylésnél tisztában lehet esélyeivel.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?