23 °C Budapest

Féláron fürödhetsz 40 strandon: itt a lista

2010. október 8. 12:02

Hosszabbított nyitva tartás, kedvezményes belépők Az ország 40 fürdője meghosszabbított nyitva tartással és 50 százalékos belépőjegy kedvezménnyel várja fürdővendégeit október 9-én, szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján.

Az akcióban részt vevő fürdőkben a vendégek a fürdőkultúrával, fürdőtörténettel kapcsolatos filmeket tekinthetnek meg ismerkedhetnek a fürdőkultúra több száz éves történetével, a régi fürdőruha divattal és a 1920-as évek fürdőinek sajátos hangulatával is.

Németh István, a Magyar Fürdőszövetség társadalmi elnöke, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója tegnap, egy szakmai konferencián hangsúlyozta: a 2011-es esztendő a turizmus éve lesz, az ágazat "zászlóshajója" pedig a gyógyturizmus lehet.

Szavai szerint a jövő év elején induló második Széchenyi-terv komoly lehetőségeket tartogat a hazai gyógyfürdők számára is, amire azért is egyre inkább szükség van, mert a környező országok, közük Románia, Szlovákia is komolyan fejleszti egészségturisztikai kínálatát.

Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke úgy véli: a térség dinamikusan fejlődő fürdői hosszabb távon közös márka alá szervezve, olyan kínálatot jelenthetnének, amely felkeltheti távolabbi és jelentősebb turisztikai piacok érdeklődését is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szakemberek szerint a gyógyfürdők közelében a jövőben első sorban olyan szállodák építését kellene szorgalmazni, amelyek a már meglévő fürdők egyre magasabb színvonalú szolgáltatásaira alapoznak.

LISTA: ezek a fürdők akcióznak szombaton

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?