22 °C Budapest

Magyar világsiker: Lady Gaga is ezt hordja!

2010. október 4. 16:02

Közös üzletet nyitott Pécs belvárosában a baranyai megyeszékhely több kesztyűgyártó cége pénteken, azzal a céllal, hogy felélessze a hajdani pécsi kesztyűs hagyományokat.

Hornicz Bernadett, az összefogásban résztvevő egyik cég, a Szomor-Hornicz Kesztyűgyártó Kft. kereskedelmi vezetője az MTI-nek elmondta: a három pécsi vállalkozás egyelőre nem alakított klasztert, de a szándéknyilatkozatot már aláírták, és várják az erre vonatkozó, januárban kiírásra kerülő pályázati lehetőséget. "Célunk a pécsi kesztyű, mint védjegy létrehozása, és szeretnénk, ha külföldön és belföldön egyaránt egyet jelentene a minőségi garanciával" - hangsúlyozta. 


A közös munkában a jelenleg legnagyobb pécsi kesztyűs társaság, a német tulajdonú Otto Kessler Magyar Kesztyű Kft. is részt vesz, amely 1993-ban alapított gyárat a baranyai megyeszékhelyen. Rajta kívül csatlakozott az együttműködéshez a családi vállalkozásban működő Gant Pécsi Kesztyű Kft., valamint a Szomor-Hornicz Kesztyűgyártó Kft. A pénteken megnyílt márkaboltban közel száz egyedi tervezésű, eredeti bőrkesztyű modell tekinthető meg, ezek először itt láthatók együtt. 


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pécsi kesztyűgyártó vállalkozások ma már leginkább exportra dolgoznak, a legnevesebb olasz és francia divattervezőkkel (Cerutti, Louis Vuitton) együttműködve. A közelmúltban a baranyai megyeszékhelyen készült például a dán királyi család és Lady Gaga kesztyűkollekciója is.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?