24 °C Budapest

Megrázó! Halála után szétkapkodják a legendás tervező ruháit

2010. február 21. 14:02

Megrázta a divatvilágot a hír, hogy február 11-én öngyilkosságot követett el Alexander McQueen angol divattervező. Az üzlet azonban a neves tervező halálával sem állhat meg, a nevével fémjelzett divatmárka tovább él.

A tervező nevével fémjelzett márka a francia PPR divatcéghez tartozik (ez a vállalat kezeli például a Gucci portfólióját is). A PPR a minap bejelentette, hogy McQueen várva várt őszi/téli kollekcióját bemutatják a márciusi párizsi divathéten.

 

Fotó: smh.com.au


A tervező az elmúlt hónapokban többször is beszélt arról, szeretné, ha divatcége halála után is továbbélne. A francia anyavállalat McQueen cégének 32 millió fontos adóssága ellenére is lát fantáziát az üzletben, sőt, a tervező halálával a korábbi kollekciók értéke is megnőhet. Hírek szerint a tervező halálát követő napokban 1400%-os forgalomnövekedést produkáltak a McQueen-termékek.

Fotó: dailymail.co.uk


Francois-Henri Pinault, a PPR elnök-vezérigazgatója legutóbbi nyilatkozatában is tisztelettel adózott McQueen emléke előtt, úgy írta le őt, mint egy zsenit, egy költőt, és egy igaz barátot. A Gucci-csoport elnök-vezérigazgatója, Robert Polet is méltatta a 40 évesen elhunyt tervezőt és munkásságát: "Hiszünk a márka jövőjében" - jelentette ki egyértelműen.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?