14 °C Budapest

Milliárdokat bukik luxusingatlanjain Nicolas Cage - Hol lesz a végállomás?

Pénzcentrum
2010. január 28. 16:58

Pénzügyi gondjai miatt sorra kényszerül megválni ingatlanjaitól a világ minden táján Hollywood egyik legismertebb arca, Nicolas Cage. Az Oscarral is díjazott sztárt legutóbb Las Vegas-i ingatlanjától szabadította meg a bankja, miután nem tudta fizetni a felhalmozott adósságait.


Nicolas Cage
Forrás: dailymail.co.uk

Nem megy mostanában túlságosan jól a legendás rendező, Francis Ford Coppola unokaöccsének, Nicolas Cagenek. A gazdasági válság következtében összeomlott ingatlanpiacon a világ minden táján megvásárolt ingatlanjai jóval kevesebbet érnek, mint néhány évvel korábban. A színészt több bank is szorongatja jelzáloghitelei miatt, és az adóhivatal is fel szokta keresni a kifizetetlen számlákkal.

Legutóbb a Cage által 8,5 millió dollárért - kb. 1,6 milliárd forint - még 2006-ban megvásárolt, Las Vegasban található jelzáloghitellel terhelt családi házat vette el a bank a sztártól, aki a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért még az Oscart is besöpörte a kilencvenes évek közepén, és a mai napig is a legjobban fizetett hollywoodi sztárok közé tartozik.

A 400 négyzetméter lakóterületű házért egy ismeretlen vevő által kifizetett 4,95 millió dollárból nem sokat fog látni az ismert színész, ugyanis adósságai jócskán 6 millió dollár felett vannak. A ház mindenesetre alakalmi vétel lehetett megvásárlójának, ugyanis a meghirdetéstől számítva kevesebb mint egy nap alatt kelt el. A villa extrái közé nem csak a 16 beállásos föld alá süllyesztett garázs tartozik, hanem saját mozi is található benne, és káprázatos kilátással rendelkezik Las Vegas világhírű főutcájára, a Stripre.

Nem a vegasi kaland volt Cage egyetlen bedőlt befektetése. Az elmúlt években a világ minden táján 15 nagy értékű ingatlant - köztük egy bahamai szigetet is - felhalmozó híresség sorra kényszerül áron alul kiszállni ingatlanjaiból. Tavaly egy németországi kastélyától is megvált a szupersztár, melyet a német ügyvédje vásárolt meg tőle közel kétmillió euróért. Ezenkívül egy kastélyt és egy másik ingalant is eladott a délnyugat angliai Bath városában, ezekért egyenként 3,5 millió font ütötte a markát.

Cage volt németországi kastélya - Mára már az ügyvédéForrás: dailymail.co.uk


Cage továbbá adótartozásai miatt eladásra kínálja 12 millió dollárt érő Rhode Island-i házát is, és novemberben 5,5 millió dolláros fizetetlen jelzáloghitele miatt a New Orleans-i házára is rátette a kezét a hitelező bank.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hollywoodban az ismert sztárt a legnagyobb költekezők között tartják számon. Jachtokra, ékszerekre, sportkocsikra és drága ingatlanokra úszik el a pénz hatalmas vagyonából. Emiatt a korábbi menedzserével is összekülönbözött. Cage idén 15 millió dollárra perelte a vagyonát a múltban kezelő Samuel L. Levint, mondván, hogy Levin rossz befektetési döntései miatt csappant meg a vagyona. A menedzser ezzel az állítással nem ért egyet, és hitelrontásért viszontperli a sztárt.

(Forrás: DailyMail)

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm