23 °C Budapest

Kaiser Food: elbocsátás ellenére növekedés

Pénzcentrum
2010. február 8. 09:02

A Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. ötmilliárd forint árbevétellel zárta a 2009-es évet. A húsipari cég a rekordbevétel ellenére küzdelmes éven van túl -írja a Napi Gazdaság.

A 2008 novemberében bevezetett szigorú költséghatékonysági intézkedések és a mintegy 40 fős leépítés nyomán nyereséges volt a cég: a meglévő piacait is meg tudta tartani, sőt a hipermarketszegmensben növelni is tudta értékesítését.

Réti Attila, a cég ügyvezető igazgatója, többségi tulajdonosa a Napinak elmondta: 2010-ben még nem lehet az előző évi - a vezetőséget is érintő - létszámcsökkentést "visszatölteni". Az élelmiszer-fogyasztásban féléves késéssel mostanra jelent meg a válság hatása: ugyan már az őszi hónapokban érződött, 2010. januárra elérte a 10 százalékot a visszaesés. Ráadásul tovább súlyosbítja a magyar élelmiszer-ipari cégek helyzetét a hidegutalványok megadóztatása. Ez az intézkedés több száz milliárd forintot vesz ki az ágazat zsebéből - véli Réti.

A cég az idén több új termékkel jelentkezik, köztük egy kifejezetten húsvétra szánt újdonsággal. Ezen túlmenően újraindítják a magyar gyártású termékek népszerűsítését célzó kampányukat is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?