15 °C Budapest

Csődvédelem alatt a "zavarhatom A1-két kérdéssel" ingatlanforgalmazó

Pénzcentrum
2010. január 28. 09:32

Csődeljárást kezdeményezett az A1 Ingatlan Kft. érdekeltségébe tartozó A1 Expressz Ingatlanforgalmazó Kft. A Fővárosi Bíróság csődeljárásról szóló végzése január 5-én jelent meg, így ettől számított 90 napig fizetési haladék illeti meg a céget a vele szembeni követelések vonatkozásában - írja a Napi.

A hitelezőknek 30 napjuk van arra, hogy bejelentsék követeléseiket a társaságnak és a vagyonfelügyelő BIS Csődgondnok és Tanácsadó Zrt.-nek. A türelmi idő alatt az A1 Expressznek lehetősége van egyezséget kezdeményezni hitelezőivel és újraszerveznie működését.


Csűri Róbert country manager

Az - egyébként meghosszabbítható - csődvédelem semmilyen formában nem érinti a mintegy 40 tagvállalattal rendelkező A1-csoport más tagjait és tevékenységét, sem az anyacéget - mondta Csűri Róbert country manager. Az eljárás kezdeményezése szerinte kizárólag egy - a csoport egészétől független - jogvita miatt vált szükségessé, az A1 Expressz által végzett feladatok mindegyike a csoport más tagjaihoz került át.

Az APEH még 2009. november 23-án végrehajtást rendelt el az A1 Expresszel szemben, ami a manager szerint néhány százezer forintos hátralék miatt következhetett be. Csűri állítása szerint ezt az összeget azóta már befizette a társaság, emellett néhány millió forintos egyéb tartozása lehet a cégnek.

Az A1 Expressz fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlanok adásvétele. Az 500 ezer forint jegyzett tőkével alapított társaság többségi tulajdonosa a svájci A1 Immobilien AG, a magyarországi A1-csoport anyacége. 2008-ban a kft. saját tőkéje 267 ezer forint volt, tevékenységét azonban csak 2009-ben kezdte meg, tavaly nyáron 4 millió forintra emelték jegyzett tőkéjét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A céget 2008 decemberében azzal a céllal hozta létre az A1-csoport, hogy az eladási kényszerben lévő lakástulajdonosoknak 60 napon belül segíteni tudjanak, valamint a bankok és pénzintézetek által visszavett ingatlanokat hatékonyan eladják és arra hitelt intézzenek.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?