23 °C Budapest

Így kell hitelt felvenni más 100 milliós házára! Íme a trükk!

Pénzcentrum
2010. január 26. 11:02

Meglehetősen sajátosan értelmezte munkáját egy ingatlanközvetítéssel foglalkozó asszony, akit segítőjével együtt különösen nagy értékre elkövetett csalással gyanúsít a rendőrség. Sz. Zsoltné és Sz. Sándor tagadja bűnösségét és szabadlábon védekezhet, pedig csúnyán átverték egy több mint 100 millió forintot érő balatonfüredi családi ház tulajdonosát.

A magát ingatlanközvetítőnek kiadó nő a leendő vevőként mutatta be társát a tulajdonosnak, akinek beadták, hogy az (ál)ügyfél csak akkor veszi meg a házat, ha előbb átírják a nevére a tulajdonjogot, mivel csak így tud hitelt felvenni. A szokatlan szerződésben kikötötték, hogy kizárólag a ház vételárának kiegyenlítésére lehet banki hitelt felvenni, valamint, ha a vevő 2,5 hónapon belül nem tud fizetni, akkor semmissé válik a szerződés.

Az így megkötött adásvételi szerződés alapján a helyi földhivatal bejegyezte a vevő tulajdonjogát, az eladó azonban rövidesen megtudta, hogy egy cég 16 millió forintos jelzálogjogot jegyzett be az ingatlanra. Az eladó rosszat sejtett, ezért felhívta az asszonyt, aki folyamatosan hitegette és azt ígérte, hogy nemsokára előteremtik a százmilliós vételárat.

Az eladó megunta a várakozást, felbontotta a szerződést és a rendőrség segítségét kérte. A nyomozás során derült ki, hogy ekkorra már folyamatban volt egy újabb, ezúttal 45 millió forintos hitelfelvétel is. A nyomozás kiderítette, hogy a 16 millió forintot egy debreceni cégtől kapták, amely úgy tudta, hogy éttermet alakítanak ki a házban, ahol a kölcsönadó majd elhelyezheti a játékgépeit.

A rendőrség szerint az asszony nem először sértett törvényt, korábban már kétszer is elítéltek hasonló jellegű csalásokért. A különösen nagy értékre elkövetett csalás ügyében folytatott nyomozás lezárult, az akta - vádemelési javaslattal - átkerül a megyei főügyészségre.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?