20 °C Budapest

Panellakók dilemmája: Megéri-e felújítani eladás előtt? Kiszámoltuk!

2010. január 26. 09:32

A korszerűsített és felújított paneleket jobb eséllyel lehet eladni, ez nem kérdés. De vajon jobb áron is lehet túladni rajtuk, azaz megtérül a befektetés? Az ingatlanmagazin.com körbejárta, milyen munkálatokat érdemes elvégezni, és mi az, amire fölösleges pénzt kiadni.

Eladás előtt álló panellakásra az értékének 1%-ánál többet költeni csaknem biztos ráfizetés. A lepusztult lakásokat ezért érdemesebb eleve felújítandóként hirdetni, az árat pedig a felújításra szánt összeggel (1-2 millió forinttal) lejjebb vinni, így biztosan több vevő érkezik majd.

Az óbudai faluház felújítása (Forrás: MTI)

Más a helyzet, ha a lakás átlagos állapotú. Ez esetben megéri egy kis ráncfelvarrás, de ennek költsége se legyen egy 10-12 millió forintot érő lakás esetében 100 ezer forintnál több.

Elég-e a látszatra költeni?

Tovább a teljes cikkre...

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?