14 °C Budapest

Zuhanás: padlót fogtak a barkácsboltok

Pénzcentrum
2009. december 1. 08:47

Messze a kiskereskedelmi átlag fölötti forgalom-visszaesést regisztráltak a barkácsáruházak az idén. Az ágazat az építőipar zuhanórepülését is megsínyli -írja a Világgazdaság.

A KSH adatai szerint július, augusztus és szeptember folyamán 18, 17, illetve 15 százalékkal kelt el kevesebb bútor, háztartási cikk és építőanyag, mint egy évvel korábban.

Mindez világosan mutatja, hogy a lakosság az ilyen cikkeket forgalmazó áruházak termékeiről mond le a leghamarabb, illetve meghatározatlan időre eltolja beruházásait - mondta a Világgazdaságnak Karl-Heinz Keth, a jelenleg 19 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Kft. ügyvezető igazgatója.


Fotó: Praktiker


Korábbi interjúnk a témában:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Kivédeni az áfaemelést? - interjú a Praktiker ügyvezetőjével


Az ágazat az építőipar zuhanórepülését is megsínyli, amit részben a lakásépítések rendkívüli visszaesése, részben a közszféra általános pénztelensége idézett elő. Jelentősen visszafogták ugyanis vásárlásaikat az önkormányzati cégek, iskolák, óvodák, csak a legszükségesebb beruházásokat finanszírozzák.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?