14 °C Budapest

Zuhanás: padlót fogtak a barkácsboltok

Pénzcentrum
2009. december 1. 08:47

Messze a kiskereskedelmi átlag fölötti forgalom-visszaesést regisztráltak a barkácsáruházak az idén. Az ágazat az építőipar zuhanórepülését is megsínyli -írja a Világgazdaság.

A KSH adatai szerint július, augusztus és szeptember folyamán 18, 17, illetve 15 százalékkal kelt el kevesebb bútor, háztartási cikk és építőanyag, mint egy évvel korábban.

Mindez világosan mutatja, hogy a lakosság az ilyen cikkeket forgalmazó áruházak termékeiről mond le a leghamarabb, illetve meghatározatlan időre eltolja beruházásait - mondta a Világgazdaságnak Karl-Heinz Keth, a jelenleg 19 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Kft. ügyvezető igazgatója.


Fotó: Praktiker


Korábbi interjúnk a témában:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kivédeni az áfaemelést? - interjú a Praktiker ügyvezetőjével


Az ágazat az építőipar zuhanórepülését is megsínyli, amit részben a lakásépítések rendkívüli visszaesése, részben a közszféra általános pénztelensége idézett elő. Jelentősen visszafogták ugyanis vásárlásaikat az önkormányzati cégek, iskolák, óvodák, csak a legszükségesebb beruházásokat finanszírozzák.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm