22 °C Budapest

Zuhanás: padlót fogtak a barkácsboltok

Pénzcentrum
2009. december 1. 08:47

Messze a kiskereskedelmi átlag fölötti forgalom-visszaesést regisztráltak a barkácsáruházak az idén. Az ágazat az építőipar zuhanórepülését is megsínyli -írja a Világgazdaság.

A KSH adatai szerint július, augusztus és szeptember folyamán 18, 17, illetve 15 százalékkal kelt el kevesebb bútor, háztartási cikk és építőanyag, mint egy évvel korábban.

Mindez világosan mutatja, hogy a lakosság az ilyen cikkeket forgalmazó áruházak termékeiről mond le a leghamarabb, illetve meghatározatlan időre eltolja beruházásait - mondta a Világgazdaságnak Karl-Heinz Keth, a jelenleg 19 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Kft. ügyvezető igazgatója.


Fotó: Praktiker


Korábbi interjúnk a témában:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kivédeni az áfaemelést? - interjú a Praktiker ügyvezetőjével


Az ágazat az építőipar zuhanórepülését is megsínyli, amit részben a lakásépítések rendkívüli visszaesése, részben a közszféra általános pénztelensége idézett elő. Jelentősen visszafogták ugyanis vásárlásaikat az önkormányzati cégek, iskolák, óvodák, csak a legszükségesebb beruházásokat finanszírozzák.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?