-1 °C Budapest

Kiskarácsony lesz az idei, sok akcióval

Pénzcentrum
2009. november 9. 08:47

Noha karácsonykor a magyarok akkor is sokat vásárolnak, ha meg vannak szorulva, a válság azonban idén ezen a tételen is változtathat, már amennyiben bejönnek a kereskedők várakozásai - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jellemzően a november első hetétől év végéig tartó időszak számít csúcsidőszaknak a hazai kiskereskedelemben, amikor is az év elejéhez képest mintegy 30-40 százalékkal magasabb forgalom realizálódik, de egyes kereskedők - mint például a műszaki elektronikai - ilyenkor termelik ki profitjuk felét.

Tavaly a hitelválság miatt ugyan lassabban indult be a vásárlói roham, de év végére sikerült mégis a 2007-es szintet hozniuk a kereskedőknek, igaz, jelentős akciókat kellett hirdetniük még az ünnepek előtt, hogy becsalogassák a vevőket. Szakértők szerint idén is hasonlóra lehet számítani.

Kereskedők szerint a pangó fogyasztói kedvet nem igazán lehet felélénkíteni az ünnepek környékén népszerűvé váló áruhitelekkel sem, ezért minden bizodalmuk az akciós termékekben van.

Az akciók mellett a Tesco egyéb szolgáltatásokkal is a vevők kedvében próbál járni: az idei karácsonyi kampányban új elem, hogy az eladótérben tanácsadó hoszteszek várják a játékvásárlókat. A Praktiker a nagy hazai kereskedelmi hálózatok közül pedig elsőként nyitott saját webshopot, így karácsonyra már onnan is be lehet vásárolni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?