18 °C Budapest

Januártól nem gyártják a Margitszigetit: 31 embert elbocsátanak

2009. november 30. 18:02

A Fővárosi Ásványvíz és Üditőipari Zrt. (FÁÜ Zrt.) ma bejelentette, hogy 2010 januárjától új, hazai forrásból palackozza ásványvizét, ezzel egyidejűleg Margitszigeti gyártását megszünteti. A több mint 100 éve létező, tradicionális magyar ásványvíz márka megújul minőségében és csomagolásában is a fogyasztói elvárásokhoz igazodva, gyártása az Acquarius-Aqua Kft-vel kötött megállapodás keretében folytatódik.

Az ásványvíz piacon megfigyelhető fogyasztói szokásbeli változások szükségessé tették, hogy a vállalat áttekintse és felülvizsgálja termelési, gyártási lehetőségeit és a piaci igényekre gyors és hatékony választ adjon. Ezen elvárások halaszthatatlanná tették a változtatást, a márka külső és belső megújítását, ami a helyszíni fejlesztési korlátok miatt új forrás felkutatását tette szükségessé.

"A Pepsi, mint a magyarországi alkoholmentes italpiac meghatározó szereplője, erősíteni kívánja piaci pozícióit. A hazai alkoholmentes italpiac közel felét jelentő ásványvíz szegmensben jelentős tartalékok vannak még, melyek kiaknázása megköveteli tőlünk a Kristályvíz márka komplex megújítását. A komplexitás azt jelenti, hogy nem csupán a víz összetételét módosítjuk az európai normák irányába, de változni fog a palackok formája, és a márka megjelenítése is. Az átalakítás során a jelenlegi gazdasági és piaci viszonyok mellett igyekeztünk minden olyan tényezőt figyelembe venni, ami fontos a vevőinknek, a munkatársainknak, és illeszkedik a Pepsi Cégcsoport elvárásaihoz is" - nyilatkozta Berényi Attila, a FÁÜ Zrt. marketing vezetője.

"Fogyasztói oldalról elmondható, hogy a vásárlók egyre inkább az alacsonyabb ásványianyag-tartalmú vizeket keresik, míg a Margitszigeti Kristályvíz tradicionálisan magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Gyártói oldalról azonban fontos tényező, hogy ma már a versenyképességhez elengedhetetlen a nagy kapacitású, korszerű gyártási rendszer megléte, amelyet a Margitszigeten és környékén nem tudtunk felépíteni. Margitszigeti üzemünk olyan speciális helyszínen működött, ahol a műemlék védelem alatt álló épület jellege miatt lehetetlenné vált a fejlesztés, a korszerűsítés" - tette hozzá a marketingvezető.

Az üzem bezárása a FÁÜ Zrt. már tavasszal bejelentett, a fogyasztói igényekhez igazodó termékfejlesztés érdekében szükségessé vált reorganizációs folyamatának részét képezi, melynek keretében összesen31 dolgozó kerül elbocsátásra a régi, számukra előnyösebb Kollektív Szerződés feltételei szerint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A minőségi magyar ásványvizet jelentő márkanév, a Kristályvíz továbbra is egyet jelent a megbízható és kiváló minőségű ásványvízzel, azonban megújult formában és a fogyasztói igényeket jobban követő alacsony ásványi anyag tartalmú termék-jellemzőkkel él majd tovább. A Kristályvíz új forrása Magyarország egyik legnagyobb és legjobb ásványvízlelőhelyén, Albertirsán található, ahonnan más díjnyertes ásványvizet is palackoznak.

A FÁÜ Zrt. nemzetközi szinten is auditált minőségbiztosítási és ellenőrzési folyamataival továbbra is garantálja a megszokott minőséget, ezáltal továbbra is prémium minőségű vizet biztosít fogyasztóinak. A vállalat továbbra is elkötelezett abban, hogy a magyar ásványvíz piac tradicionális márkáját, a Kristályvizet sikerre vigye.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem