Januártól nem gyártják a Margitszigetit: 31 embert elbocsátanak

2009. november 30. 18:02

A Fővárosi Ásványvíz és Üditőipari Zrt. (FÁÜ Zrt.) ma bejelentette, hogy 2010 januárjától új, hazai forrásból palackozza ásványvizét, ezzel egyidejűleg Margitszigeti gyártását megszünteti. A több mint 100 éve létező, tradicionális magyar ásványvíz márka megújul minőségében és csomagolásában is a fogyasztói elvárásokhoz igazodva, gyártása az Acquarius-Aqua Kft-vel kötött megállapodás keretében folytatódik.

Az ásványvíz piacon megfigyelhető fogyasztói szokásbeli változások szükségessé tették, hogy a vállalat áttekintse és felülvizsgálja termelési, gyártási lehetőségeit és a piaci igényekre gyors és hatékony választ adjon. Ezen elvárások halaszthatatlanná tették a változtatást, a márka külső és belső megújítását, ami a helyszíni fejlesztési korlátok miatt új forrás felkutatását tette szükségessé.

"A Pepsi, mint a magyarországi alkoholmentes italpiac meghatározó szereplője, erősíteni kívánja piaci pozícióit. A hazai alkoholmentes italpiac közel felét jelentő ásványvíz szegmensben jelentős tartalékok vannak még, melyek kiaknázása megköveteli tőlünk a Kristályvíz márka komplex megújítását. A komplexitás azt jelenti, hogy nem csupán a víz összetételét módosítjuk az európai normák irányába, de változni fog a palackok formája, és a márka megjelenítése is. Az átalakítás során a jelenlegi gazdasági és piaci viszonyok mellett igyekeztünk minden olyan tényezőt figyelembe venni, ami fontos a vevőinknek, a munkatársainknak, és illeszkedik a Pepsi Cégcsoport elvárásaihoz is" - nyilatkozta Berényi Attila, a FÁÜ Zrt. marketing vezetője.

"Fogyasztói oldalról elmondható, hogy a vásárlók egyre inkább az alacsonyabb ásványianyag-tartalmú vizeket keresik, míg a Margitszigeti Kristályvíz tradicionálisan magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Gyártói oldalról azonban fontos tényező, hogy ma már a versenyképességhez elengedhetetlen a nagy kapacitású, korszerű gyártási rendszer megléte, amelyet a Margitszigeten és környékén nem tudtunk felépíteni. Margitszigeti üzemünk olyan speciális helyszínen működött, ahol a műemlék védelem alatt álló épület jellege miatt lehetetlenné vált a fejlesztés, a korszerűsítés" - tette hozzá a marketingvezető.

Az üzem bezárása a FÁÜ Zrt. már tavasszal bejelentett, a fogyasztói igényekhez igazodó termékfejlesztés érdekében szükségessé vált reorganizációs folyamatának részét képezi, melynek keretében összesen31 dolgozó kerül elbocsátásra a régi, számukra előnyösebb Kollektív Szerződés feltételei szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A minőségi magyar ásványvizet jelentő márkanév, a Kristályvíz továbbra is egyet jelent a megbízható és kiváló minőségű ásványvízzel, azonban megújult formában és a fogyasztói igényeket jobban követő alacsony ásványi anyag tartalmú termék-jellemzőkkel él majd tovább. A Kristályvíz új forrása Magyarország egyik legnagyobb és legjobb ásványvízlelőhelyén, Albertirsán található, ahonnan más díjnyertes ásványvizet is palackoznak.

A FÁÜ Zrt. nemzetközi szinten is auditált minőségbiztosítási és ellenőrzési folyamataival továbbra is garantálja a megszokott minőséget, ezáltal továbbra is prémium minőségű vizet biztosít fogyasztóinak. A vállalat továbbra is elkötelezett abban, hogy a magyar ásványvíz piac tradicionális márkáját, a Kristályvizet sikerre vigye.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem