Utasok nélkül haldoklik a taxipiac

2009. november 25. 09:47

Kátyúba ragadt a taxipiac: mind a céges, mind a lakossági ügyfeleket tekintve 10-20 százalékkal csökkent a fuvarok száma az idén - írta a Világgazdaság.

Mind a céges, mind a lakossági ügyfelek esetében erőteljes volt a zuhanás az év első hónapjaiban, azóta pedig alacsony szinten stagnál a piac. A nehéz körülmények következtében a korábbinál jóval több taxis dobta be a törülközőt, és nagy a taxicégek közötti fluktuáció is. Mivel a fuvarszervezők túlnyomórészt a sofőrök által befizetett tagdíjból élnek, jelentős bevételkiesést kell elkönyvelniük azoknak, akiknél nagyobb mértékben csökkent a kocsik száma.

A taxicégek vezetőinek nincs túl nagy mozgástere a válságban. Költségcsökkentést jóformán csak a saját alkalmazottaik körében, tehát a diszpécserközpontokban tudnak realizálni. A hagyományos válságkezelő intézkedések mellett az előremenekülés stratégiáját választották: erőteljes fejlesztésbe kezdtek, ezzel szeretnék a működésük hatékonyságát fokozni, valamint a magasabb minőségű szolgáltatással újabb ügyfeleket nyerni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm