Utasok nélkül haldoklik a taxipiac

2009. november 25. 09:47

Kátyúba ragadt a taxipiac: mind a céges, mind a lakossági ügyfeleket tekintve 10-20 százalékkal csökkent a fuvarok száma az idén - írta a Világgazdaság.

Mind a céges, mind a lakossági ügyfelek esetében erőteljes volt a zuhanás az év első hónapjaiban, azóta pedig alacsony szinten stagnál a piac. A nehéz körülmények következtében a korábbinál jóval több taxis dobta be a törülközőt, és nagy a taxicégek közötti fluktuáció is. Mivel a fuvarszervezők túlnyomórészt a sofőrök által befizetett tagdíjból élnek, jelentős bevételkiesést kell elkönyvelniük azoknak, akiknél nagyobb mértékben csökkent a kocsik száma.

A taxicégek vezetőinek nincs túl nagy mozgástere a válságban. Költségcsökkentést jóformán csak a saját alkalmazottaik körében, tehát a diszpécserközpontokban tudnak realizálni. A hagyományos válságkezelő intézkedések mellett az előremenekülés stratégiáját választották: erőteljes fejlesztésbe kezdtek, ezzel szeretnék a működésük hatékonyságát fokozni, valamint a magasabb minőségű szolgáltatással újabb ügyfeleket nyerni.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?