Sikersztori: taxidiszpécserből ünnepelt világsztár! Hogyan csinálta?

2009. augusztus 6. 13:07

Lauren Luke egy teljesen átlagosan kinéző brit hölgy. 27 évesen egyedül neveli gyermekét a Newcastle melletti South Shieldsben. Mégis milliók bálványozzák őt és várják, hogy feltöltse legújabb videóját a Youtube-ra. De mi lehet a titka?

Nos, Lauren Luke egyszerűen csak ül a számítógépe kamerája előtt - és sminkel. A legkevésbé sem szupermodell arcú és alkatú hölgy egyszerű és mégis szakszerű sminktanácsait eddig két év alatt hétmillióan tekintették meg az interneten.

A korábban taxidiszpécserként tevékenykedő édesanya kozemtikumok internetes árusításával próbált valami nyereségre szert tenni az eBay-en, a világ legnagyobb online aukciósházában. Ám ahelyett, hogy a termékről készült fotót helyezte volna ki az internetre, inkább magán mutatta be, hogyan is néz ki a valóságban mondjuk egy szemhéjfesték, vagy egy rúzs.

Röviddel ezután kezdte el közzétenni videóit az interneten keresztül a hálószobai sminkasztalról - mindenféle vágás és mesterséges utómunka nélkül. Ő a megtestesült átlagnő, akinek természetessége, elképesztő akcentusa és őszintesége ("Épp most bőgtem egy jót") mára több, mint 50 millió letöltést hoztak neki az interneten, miközben saját Youtube-csatornájának több mint negyedmillió regisztrált tagja van.


Nem véletlen, hogy mára már a szupermodelleket alkalmazó reklámügynökségek és a többmilliárd dollárt megmozgató szépségipari cégek is felfigyeltek rá. A hibátlan fiatalos bőr, a csontsovány modellek és a méregdrága szépészeti kezelések kultiválta világban a nők milliói találtak rá Lauren Luke-ra, aki keresetlen szavakkal minősítette a fennállló helyzetet: "Amit a televízió és a magazinok hirdetnek, az nem normális. Évekig próbáltam azt tenni, amit a reklámok tanácsoltam, és nem értettem, miért értem, miért nem éreztem magam jól."

A sikereinek köszönhetően nemrég megjelent saját márkája, a By Lauren Luke és leszerződött egy kiadóval is, hogy könyv formában is megjelentesse ötleteit. A By Lauren Luke forgalmazására kizárólagos megállapodást kötött vele a Sephora. Mindennél többet mondd azonban, hogy azóta tömegesen jelennek meg a videómegosztó oldalakon a szépségtanácsok és nem csak amatőrök által: tizenhét nagy divatmagazin és kozmetikai cég tölt fel rendszeresen videókat, köztük a Glamour és az Elle.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem