1 °C Budapest

Elkészült a magyar turizmus bibliája

Pénzcentrum
2009. november 2. 08:47

A napokban ismertette a Magyar Turizmus Zrt. 2010-12-es stratégiai és marketingtervét. A szervezet jövőre még az idegenforgalom stagnálását várja, az utána következő két évben viszont már mind a beutazó-, mind a belföldi turizmus esetében enyhe növekedésben bízik- írja a Világgazdaság.

Róna Iván vezérigazgató elmondta: stratégiai céljuk jövőre a turizmusból származó bevételek szinten tartása, a következő két évben pedig 3-4 százalékos növelése.

További célkitűzés a következő években egy erős Magyarország márka kialakítása a beutazó- és a belföldi turizmusban egyaránt, továbbá a turisztikai kereslet területi és időbeni koncentrációjának csökkentése.

Az MT Zrt. kiemelt témaként kezeli külföldi kampányaiban az egészségturizmust, ez esetben az a cél, hogy a gyógy- és wellnessturizmus iránt hagyományosan érdeklődők mellett a fogászati, illetve a modern szépítő-fiatalító beavatkozásokat kereső külföldi vendégeket is Magyarországra csábítsák.

Természetesen prioritást kap majd a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program, illetve a Fesztiválok Éve keretében a nagyobb zenei és kulturális események reklámozása is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm