16 °C Budapest

A töpszli kilátó után újabb NFÜ-s projekt B-A-Z megyében

2009. október 6. 14:32

Több mint 950 millió forintos uniós támogatással kistérségi szakorvosi rendelőintézetet építenek Göncön. A kisváros és a környező 23 település több mint 15 ezer lakóját ellátó intézmény alapkövét kedden tették le. A göncivel párhuzamosan az országban még 15 településen kezdik meg kistérségi feladatokat ellátó szakorvosi rendelőintézet kialakítását ezekben a hetekben, összesen 14,45 milliárd forintos európai uniós támogatással az első pályázati kör eredményeképpen.

Még 2007 októberében jelent meg az első európai uniós pályázat legfeljebb 1500 négyzetméteres alapterületű szakorvosi rendelők építésére azokban a kistérségekben, ahol a pályázat benyújtásakor a heti közfinanszírozott orvosi óraszám nem érte el a 70-et, és a kistérség településeinek teljes lélekszáma meghaladta a 13,5 ezer főt.

Az első pályázat eredményeként az ország 16 kistérségében épülhet az elkövetkező hónapokban szakorvosi rendelő, 14,3 milliárd forintos uniós és hazai támogatással. A második pályázati kör eredményeképpen további 7 kistérségi rendelő épülhet összesen 6,54 Mrd Ft európai uniós és hazai támogatás felhasználásával.

A gönci szakellátó központ a városban jelenleg is működő, egészségügyi feladatokat ellátó szolgáltatók, így a háziorvosi rendelők, fogászat, gyógyszertár és mentőállomás közvetlen közelében épül fel, így kiegészítve azok tevékenységét.

A megépülő szakrendelővel 1400,57 m2-en jön létre egy új egészségügyi szakellátó komplexum, mely összesen 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órában nyújt járóbeteg szakellátást, ezen felül egy 10 ágyas nappali kórházat, foglalkozás-egészségügyi szolgálatot működtet, és otthoni szakápolást biztosít, melyhez párosulnak a területi egészségfejlesztési és ellátás-szervezési feladatok. A szakrendelő megépülésével a kistérség csaknem valamennyi településének biztosíthatóvá válik a közúton történő 20 percen belüli járóbeteg-szakellátás igénybevétele.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?