20 °C Budapest

Újabb botrányos közbeszerzés

Pénzcentrum
2009. szeptember 15. 08:32

Ugyanaz a cég a bírálók tanácsadójaként és a nyertes pályázat beszállítójaként is részt vett a Pénzügyminisztérium háttérintézményének egyik közbeszerzésében -írja a Magyar Nemzet.

Érdekes közbeszerzési ügyet vizsgál a Közbeszerzési Döntőbizottság. Még a magyar gyakorlatban is ritka megoldás, hogy ugyanaz a cég a megrendelő és a szállító oldalán is megjelenjen -a Magyar Nemzet információ szerint ez történt a kancellár.hu esetében, aki a Pénzügyminisztérium egy háttérintézményének a közbeszerzésében vett részt.

A közbeszerzési törvény előírja, hogy az ajánlatkérő nevében eljáró írásban köteles nyilatkozni az összeférhetetlenségről. Éppen ezért a kiírónak különös gonddal kell kiválasztania, kiket von be az eljárás előkészítésébe. Amennyiben kiderül, hogy fennáll az összeférhetetlenség, a kiírót terheli a felelősség, és neki kell az ilyen szereplőt kizárni az eljárásból.

Az egyik vesztes cég megtámadta az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, mert szerintük összeférhetetlenség miatt az eljárás érvénytelen.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?