12 °C Budapest

Újabb botrányos közbeszerzés

Pénzcentrum
2009. szeptember 15. 08:32

Ugyanaz a cég a bírálók tanácsadójaként és a nyertes pályázat beszállítójaként is részt vett a Pénzügyminisztérium háttérintézményének egyik közbeszerzésében -írja a Magyar Nemzet.

Érdekes közbeszerzési ügyet vizsgál a Közbeszerzési Döntőbizottság. Még a magyar gyakorlatban is ritka megoldás, hogy ugyanaz a cég a megrendelő és a szállító oldalán is megjelenjen -a Magyar Nemzet információ szerint ez történt a kancellár.hu esetében, aki a Pénzügyminisztérium egy háttérintézményének a közbeszerzésében vett részt.

A közbeszerzési törvény előírja, hogy az ajánlatkérő nevében eljáró írásban köteles nyilatkozni az összeférhetetlenségről. Éppen ezért a kiírónak különös gonddal kell kiválasztania, kiket von be az eljárás előkészítésébe. Amennyiben kiderül, hogy fennáll az összeférhetetlenség, a kiírót terheli a felelősség, és neki kell az ilyen szereplőt kizárni az eljárásból.

Az egyik vesztes cég megtámadta az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, mert szerintük összeférhetetlenség miatt az eljárás érvénytelen.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem