5 °C Budapest

Újabb botrányos közbeszerzés

Pénzcentrum
2009. szeptember 15. 08:32

Ugyanaz a cég a bírálók tanácsadójaként és a nyertes pályázat beszállítójaként is részt vett a Pénzügyminisztérium háttérintézményének egyik közbeszerzésében -írja a Magyar Nemzet.

Érdekes közbeszerzési ügyet vizsgál a Közbeszerzési Döntőbizottság. Még a magyar gyakorlatban is ritka megoldás, hogy ugyanaz a cég a megrendelő és a szállító oldalán is megjelenjen -a Magyar Nemzet információ szerint ez történt a kancellár.hu esetében, aki a Pénzügyminisztérium egy háttérintézményének a közbeszerzésében vett részt.

A közbeszerzési törvény előírja, hogy az ajánlatkérő nevében eljáró írásban köteles nyilatkozni az összeférhetetlenségről. Éppen ezért a kiírónak különös gonddal kell kiválasztania, kiket von be az eljárás előkészítésébe. Amennyiben kiderül, hogy fennáll az összeférhetetlenség, a kiírót terheli a felelősség, és neki kell az ilyen szereplőt kizárni az eljárásból.

Az egyik vesztes cég megtámadta az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, mert szerintük összeférhetetlenség miatt az eljárás érvénytelen.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?