16 °C Budapest

Nem akarunk Tescot! Dühödt tömegek akciója + képek!

2009. szeptember 9. 16:58

Új hipermarketet tervez a Tesco az észak-angliai Ilkley városába. Helyi civilek azonban mindent megtesznek azért, hogy ne jöhessen létre az áruház: soha nem látott összefogás indult.

Az IRATE (Ilkley Residents Against Tesco Encroachment, azaz "Ilkley-i Lakosok a Tesco Túlkapásai Ellen") nevű szervezet tüntetést szervezett az észak-angliai városka polgármesteri hivatala elé. Azt szeretnék elérni, hogy ne épüljön meg településükön a tervezett új Tesco hipermarket. Álláspontjuk szerint érdemesebb lenne a már meglévő üzletet fejleszteni.

A szervezetnek saját honlapja plakátja, és jelmondata is van. Úgy tűnik, saját lehetőségeikhez képest komoly erőt képviselnek a multinacionális nagyvállalat elleni harcban.

   "Mondj nemet a hatalmas Tesconak" (Fotó: ilkleyirate.org)


Az önkormányzat szakbizottsága néhány hete már elutasította az új áruház tervét, azzal az indokkal, hogy túlságosan megnövelné a környék forgalmát és a zajszennyezettséget. Ugyanakkor valószínűleg a Tesco fellebbez majd a döntés ellen, sőt, magasabb szintű állami hivatalokhoz is fordulhat.

Az IRATE civil szerveződés szóvivője szerint, ha az üzletlánc eláll a terjeszkedési tervtől, a helyiek sokkal szívesebben vásárolnak majd az eddigi áruházban. Így a Tesco is és a civilek is nyerhetnének.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ilyen lenne az új áruház(Fotó:ilkleyirate.org)


A Tesco ugyanakkor azzal védekezik, hogy nincs már lehetősége a meglévő üzletet tovább bővíteni. Egy új áruházzal pedig jóval szélesebb áruválasztékkal várhatná a vevőket.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17