Nem akarunk Tescot! Dühödt tömegek akciója + képek!

2009. szeptember 9. 16:58

Új hipermarketet tervez a Tesco az észak-angliai Ilkley városába. Helyi civilek azonban mindent megtesznek azért, hogy ne jöhessen létre az áruház: soha nem látott összefogás indult.

Az IRATE (Ilkley Residents Against Tesco Encroachment, azaz "Ilkley-i Lakosok a Tesco Túlkapásai Ellen") nevű szervezet tüntetést szervezett az észak-angliai városka polgármesteri hivatala elé. Azt szeretnék elérni, hogy ne épüljön meg településükön a tervezett új Tesco hipermarket. Álláspontjuk szerint érdemesebb lenne a már meglévő üzletet fejleszteni.

A szervezetnek saját honlapja plakátja, és jelmondata is van. Úgy tűnik, saját lehetőségeikhez képest komoly erőt képviselnek a multinacionális nagyvállalat elleni harcban.

   "Mondj nemet a hatalmas Tesconak" (Fotó: ilkleyirate.org)


Az önkormányzat szakbizottsága néhány hete már elutasította az új áruház tervét, azzal az indokkal, hogy túlságosan megnövelné a környék forgalmát és a zajszennyezettséget. Ugyanakkor valószínűleg a Tesco fellebbez majd a döntés ellen, sőt, magasabb szintű állami hivatalokhoz is fordulhat.

Az IRATE civil szerveződés szóvivője szerint, ha az üzletlánc eláll a terjeszkedési tervtől, a helyiek sokkal szívesebben vásárolnak majd az eddigi áruházban. Így a Tesco is és a civilek is nyerhetnének.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ilyen lenne az új áruház(Fotó:ilkleyirate.org)


A Tesco ugyanakkor azzal védekezik, hogy nincs már lehetősége a meglévő üzletet tovább bővíteni. Egy új áruházzal pedig jóval szélesebb áruválasztékkal várhatná a vevőket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?