6 °C Budapest

Nem akarunk Tescot! Dühödt tömegek akciója + képek!

2009. szeptember 9. 16:58

Új hipermarketet tervez a Tesco az észak-angliai Ilkley városába. Helyi civilek azonban mindent megtesznek azért, hogy ne jöhessen létre az áruház: soha nem látott összefogás indult.

Az IRATE (Ilkley Residents Against Tesco Encroachment, azaz "Ilkley-i Lakosok a Tesco Túlkapásai Ellen") nevű szervezet tüntetést szervezett az észak-angliai városka polgármesteri hivatala elé. Azt szeretnék elérni, hogy ne épüljön meg településükön a tervezett új Tesco hipermarket. Álláspontjuk szerint érdemesebb lenne a már meglévő üzletet fejleszteni.

A szervezetnek saját honlapja plakátja, és jelmondata is van. Úgy tűnik, saját lehetőségeikhez képest komoly erőt képviselnek a multinacionális nagyvállalat elleni harcban.

   "Mondj nemet a hatalmas Tesconak" (Fotó: ilkleyirate.org)


Az önkormányzat szakbizottsága néhány hete már elutasította az új áruház tervét, azzal az indokkal, hogy túlságosan megnövelné a környék forgalmát és a zajszennyezettséget. Ugyanakkor valószínűleg a Tesco fellebbez majd a döntés ellen, sőt, magasabb szintű állami hivatalokhoz is fordulhat.

Az IRATE civil szerveződés szóvivője szerint, ha az üzletlánc eláll a terjeszkedési tervtől, a helyiek sokkal szívesebben vásárolnak majd az eddigi áruházban. Így a Tesco is és a civilek is nyerhetnének.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ilyen lenne az új áruház(Fotó:ilkleyirate.org)


A Tesco ugyanakkor azzal védekezik, hogy nincs már lehetősége a meglévő üzletet tovább bővíteni. Egy új áruházzal pedig jóval szélesebb áruválasztékkal várhatná a vevőket.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem