Nagy dobásra készül a Tesco - Itt a Tesco Bank?

2009. augusztus 24. 11:15

Egyre merészebben bővíti pénzügyi szolgáltatásainak körét, és a teljeskörű lakossági banki tevékenység felé kacsintgat a Tesco áruházlánc, amely nemrég bejelentette, nem kevesebb, mint nyolcszáz alkalmazottat vesz fel új, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó ügyfélszolgálatára. A Tesco ebbéli igyekezetére Nagy-Britanniában szükség is lehet, hiszen a kormány egyértelmű szándéka, hogy fellendítse a hitelezést a szigetországban.

A Tesco Personal Finance divíziója már most is nyújt kölcsönt, hitelkártya szolgáltatást és megtakarítási számlát, de most azt tervezi, tovább bővíti pénzügyi szolgáltatásainak körét - írja a Wall Street Journal. A Tesco elsősorban interneten és telefonon értékesíti termékeit, de már az áruházakban is próbálkozik ezzel a tevékenységgel.

Az új ügyfélszolgálat Glasgow-ban fog megnyílni a jövő év első felében - mondta el Andrew Higginson, a Tesco lakossági szolgáltatásokért felelős vezetője. Esetenként olyan termékeket is kínálnak majd, mint a jelzáloghitel vagy a folyószámla-vezetés.

A Tesco még 2008 júliusában jelezte, hogy alkalomadtán alapíthat egy lakossági bankot a pénzügyi szolgáltatások teljes palettájával. A Wall Street Journal szerint a Tesco ma is az egyetlen olyan brit kiskereskedelmi lánc, amely a lakossági bankolás felé való elmozdulást tervezi most is.

A Tesco várakozásai alapján az esetleges lakossági banki üzletág 1 milliárd font éves profitot jelentene a cég számára. A pénzügyi szolgáltatásokért felelős Tesco Personal Finance jelenleg mintegy 400 főt foglalkoztat, és mintegy hatmillió ügyféllel áll kapcsolatban. Utóbbi hatalmas szám: a Lloyds Banking Group 140,000 alkalmazottal 30 millió ügyfelet szolgál ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?