22 °C Budapest

Fizetnek a multik: néhány millió meg se kottyan nekik

Pénzcentrum
2009. szeptember 7. 08:32

Egyre gyakrabban élnek a beszállítók és a gyártók az agrárrendtartási törvény adta lehetőséggel, és szaporodik a beszerzési ár alatti értékesítéssel kapcsolatos szabály megsértése miatt hozott, illetve jogerőssé vált határozatok száma - írja a Napi Gazdaság.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által közzétett adatokból kiderül, hogy az idei év első félévében jogerőssé vált elmarasztaló határozatok száma megegyezik a tavaly egész évben hozottakéval, azonban a bírságok összege közel sem azonos.

2008-ban 12 hónap alatt 183 millió forintnyi bírságot szabott ki az MgSZH, az idei első félévben már 168,75 milliós a büntetés. Az adatok szerint az elmarasztalt vállalkozások be is fizetik a bírságot, az idén kiszabottak közül július végéig egyedül a Tesco nem utalt át 2,7 millió forintot, amire egy június végén jogerőssé vált határozat kötelezte.

Leggyakrabban pékáruk, tejtermékek, húskészítmények, gyümölcsök és a kristálycukor beszerzési ár alatti értékesítését sérelmezik a bejelentők. Elmondható, hogy évek óta gyakorlatilag csak a nagyobb, külföldi tulajdonú kereskedelmi láncok kapnak bírságot.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem