6 °C Budapest

Fizetnek a multik: néhány millió meg se kottyan nekik

Pénzcentrum
2009. szeptember 7. 08:32

Egyre gyakrabban élnek a beszállítók és a gyártók az agrárrendtartási törvény adta lehetőséggel, és szaporodik a beszerzési ár alatti értékesítéssel kapcsolatos szabály megsértése miatt hozott, illetve jogerőssé vált határozatok száma - írja a Napi Gazdaság.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által közzétett adatokból kiderül, hogy az idei év első félévében jogerőssé vált elmarasztaló határozatok száma megegyezik a tavaly egész évben hozottakéval, azonban a bírságok összege közel sem azonos.

2008-ban 12 hónap alatt 183 millió forintnyi bírságot szabott ki az MgSZH, az idei első félévben már 168,75 milliós a büntetés. Az adatok szerint az elmarasztalt vállalkozások be is fizetik a bírságot, az idén kiszabottak közül július végéig egyedül a Tesco nem utalt át 2,7 millió forintot, amire egy június végén jogerőssé vált határozat kötelezte.

Leggyakrabban pékáruk, tejtermékek, húskészítmények, gyümölcsök és a kristálycukor beszerzési ár alatti értékesítését sérelmezik a bejelentők. Elmondható, hogy évek óta gyakorlatilag csak a nagyobb, külföldi tulajdonú kereskedelmi láncok kapnak bírságot.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30