Öt tipp: hogyan építs sikeres csapatot

2009. szeptember 2. 16:58

A jó csapatmunka egyes munkahelyeken elengedhetetlen a siker eléréséhez. Adunk néhány tippet, hogyan legyél te a legsikeresebb csapat főnöke.

Mielőtt a lényegre térnénk, szögezzük le, mire is kell nekünk egy csapat. A végeredmény természetesen az, hogy elérjük általa a céljainkat. Ám a Team Building magazin szakértői szerint a célok elérése csak akkor valósulhat meg, ha maga a csapat fenn tud maradni, vagyis érdemes a csapaton belül kapcsolatokat folyamatosan felülvizsgálni és menedzselni, hogy meglegyenek az eredmények és ne omoljon össze a csapat.

1) Mérd fel, mit tud a csapatod!

Ahhoz, hogy tudd, miben lehet még sikeresebb a csapat, azt is tudni kéne, mennyire is hatékony jelenleg. A csapat eredményeinek felmérésére számtalan lehetőség adódik. A személyes beszélgetések során egyesével derül ki a beosztottjaidról, mennyire végeznek hasznos munkát, mennyire alkalmasak a feladatra, ugyanakkor lehet, hogy egyes kritikákat, észrevételeket nem fogalmaznak meg kellőképp, mivel nem tehetik ezt meg névtelenül. Sokkal hasznosabb, ha névtelenül standard kérdőív segítségével 1-től 10-ig pontozható skálán mondhatnak véleményt. Mivel ennek megvan az a hibája, hogy esetleg néhány témát kihagysz a felmérésből, még jobb, ha a biztosítasz a kérdőíven helyet arra is, hogy személyes véleményüket is kifejthessék szövegesen: úgyszintén névtelenül. Ha a kérdőívet aktualizálva időnként kitölteted, folyamatosan képed lesz a csapat hatékonyságáról, mint ahogy arról is, hogy

2) Képzeld el, mitől lesz sikeres a csapatod!

Legyen egy célod, egy víziód, hogyan nézzen ki az ideális csapat. Ehhez fogalmazd meg, milyen értékeket, feladatokat és célokat szeretnél a csapat életében látni, ehhez milyen források és eszközök állnak rendelkezésedre és te magad milyen értékekkel, feladatokkal és célokkal rendelkezel, amivel ezt elérheted. Még sikeresebb lehet a terv, ha a vízió megteremtésébe belevonoda a csapattagokat is, még akkor is, ha a végső stratégiát már te magad egyedül alakítod ki.

3) Kommunikálj hatékonyan!

Bármilyen meglepő, a csapat minden tagja másképp dolgozza fel az információkat. Ki fog derülni: egyesek hallani szeretik, mások e-mailben olvasni, megint mások csak akkor jegyzik meg, ha benne van a határidőnaplóban. Igyekezz úgy kiosztani a feladatokat, hogy a lehető leghatékonyabb legyen az információáramlás. Néhanapján kérj visszacsatolást a csapattagoktól, mi a véleményük a kommunikációról cégen belül, és próbáld figyelembe venni ezeket az információkat a további kapcsolattartásban.

4) Legyen egy világos stratégiád a célok elérésére!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Felmérted, ki mit tud a csapatból, kivel hogy a legérdemesebb kommunikálni és megvan az is, hogy mi is a csapat mukájának végső célja. Építsd meg tehát a jelen és a jövő közti utat! Jelölj ki köztes célokat, melyekre támaszkodva folyamatosan fejlődhet és előreléphet a csapat. Figyelj arra, hogy a célok konkrétak legyenek, elérhetőek, mérhetőek, reálisak és ami fő: legyen egy határidő, amire kész kell lennie!

5) Dolgozz meg a csapatodért!

Akár vezetőnek, akár A vezetőnek, akár egy tagnak tartod magad a csapaton belül, te vagy a felelős azért, hogy a csapat jól működjön. Te inspirálod őket, te mutatod a célokat és a te felelősséged az is, hogy napról napra javuljon a teljesítmény. Ne felejtsd el, hogy bár a csapat teljesítményét és céljait mérted és határoztad meg, a csapat egyénekből áll. Velük is egyenként kell foglalkoznod, figyelni örömükre-bánatukra, hogy valóban számíthass rájuk és ők is érezzék, hogy számíthatnak rád.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?