1 °C Budapest

Pénz, vagy megbecsültség: neked melyik a fontosabb?

2009. február 27. 12:00

Gazdasági válság, létszámleépítések, csökkenő jövedelem ide, vagy oda, úgy fest, az emberek többségének még így is a megbecsültség az elsődleges, megelőzve az anyagi biztonságot, ha munkáról van szó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy amerikai felmérés eredményei szerint korosztálytól függetlenül a munkavállalók többségének a megbecsültség, az elismertség a legfontosabb szempont, amely alapján munkát választanak.

A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék, léteznek-e generációs különbségek a munkavállalók között, hogyan befolyásolja az életkor a munkateljesítményt, a csapatmunkára való alkalmasságot, a munka során szerzett ismereteket, stb.

A felmérésben több mint ötszáz munkavállaló vett részt, négy korcsoportra osztva, akiknek egytől ötig terjedő skálán kellett értékelniük 7 különböző ismérvet, aszerint, hogy számukra melyik a legfontosabb.

Ezek közül a megbecsültség 4,33-as átlagot ért el, az összes korcsoportot tekintve, a második helyen a pénzügyi stabilitás végzett, 4,23-as átlaggal, a harmadik helyre az előrelépési lehetőség került, majd a tanulási lehetőség, a flexibilitás, és az új munkahelyi tapasztalatok is magas pontszámot kapott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a munkáltatók általában kevéssé veszik figyelembe az éltekorbeli, és generációs különbségeket, illetve az ezekhez szükséges eltérő bánásmódot.

Sokan azonban úgy vélték, hogy eltérő korú emberek csapatmunkája előnyös lehet, már csak azért is, mert eltérő megközelítések jutnak így felszínre, ugyanakkor kommunikációs akadályok is felléphetnek, valamint olyan ellenérvek is elhangzottak, hogy az idősebbek nem tudnak elég rugalmasan, és gyorsan reagálni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20