12 °C Budapest

Segítünk munkát találni: több ezer állást ajánluk

2009. augusztus 24. 06:20

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében augusztus utolsó napjaiban 2162 állásajánlatot találtunk. Izgalmasan alakul a munkaerő-piac: már női taxisofőröket és pálinkafőzőket is szép számmal keresnek.

A Dél- Alföldön augusztus végén 443 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Az jól látszik -és ez országos szinten is elmondható- hogy hirtelen megnőtt a kereslet a tanárok, tanítók iránt. A legtöbb esetben nem feltétel a szakmai tapasztalat, így mindenképp érdemes körülnézniük a szakirányú felsőoktatásból frissen kikerülteknek is.
Mórahalomra analitikus kémikust keresnek, Kalocsára és Szarvasra viszont analitikus könyvelőt - a két foglalkozás azért igencsak távoli viszonyt feltételez. Békéscsabára és Orosházára is keresnek bádogost, Mezőkovácsházára pedig baromfi-darabolót. A régióban négy cukrász is el tudna helyezkedni, csakúgy, mint egy halász, két energetikus, féltucatnyi értékesítő, az Újtemplomi Evangélikus Egyházközösség pedig szociális menedzsert foglalkoztatna.

A Dél-Dunántúlon ezúttal 201 pozícióra pályázhatunk. Szekszárdon és környékén keresnek borászati segédmunkást, Pécsett felvonószerelőt, Szigetvárra pedig hőszigetelőt. Szintén a baranyai megyeszékhelyen találhat állást egy fő hűtőgép kezelő, egy klímaszerelő, egy jogügyi előadó, egy portás és egy piackutató is.
A kozármislenyi Diabelli Alapítvány kulturális szervezőt keres, míg Paksra műkörömépítőt várnak. A pékek ismét tarolhatnának: a régióban hat helyre is tárt karokkal várják őket.

Az Észak- Alföldön 246 pozícióra keresnek embert augusztus utolsó hetében. Tanítók, tanárok, nevelők: egy tucatnyi szabad állás vár titeket a régióban, Nyírbátortól Mezőtúron át Gáborjánig, sőt, Pocsajig. A szezon dübörög, ezért keresettek a mezőgazdasági segédmunkások, például tartósítóiparba, szeszfőzdékbe is várnak munkásokat. Szolnokra fogorvost keresnek, Nyíregyházára hitoktatót, Törökszentmiklósra pedig postahivatal-vezetőt.

Az Észak-Magyarországi régióban ezúttal 286 állásajánlatot találtunk. Mondanunk sem kell, az általános iskolai tanárok itt is jó eséllyel indulnak, Egerbe viszont borászati technikusokat keresnek. Kazincbarcikán ékszerbecsüsi pozíció üresedett meg, de egy miskolci videotékába is várnak eladót - elsősorban pályakezdők jelentkezését várja a munkáltató. Edelénybe juhászt keresnek, Bátonyterenyére traktorost, Kazincbarcikára pedig korrózióvédelmi referenst.

A Közép-Dunántúl menüpontjában mintegy 204 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. Jól látszik, hogy a szezon végével a balatoni régió már nem várja a vendéglátóipari szakembereket, szakácsokat, pincéreket, szállodai dolgozókat -igaz, Tapolcán kiadó egy londineri pozíció. Több gyár is vár gyártósori összeszerelőt, Velencén ugyanakkor mongol tolmácsot keres a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Tatán pedig egy utazó logopédus számára lenne szabad pozíció.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közép- Magyarországon ezúttal 274 állásajánlat közül válogathatunk. A dunakeszi Tesco péksége dagasztót keres, a várható bruttó kereset havi 121 500 forint (pékeket egyébként még több helyre is várnak). Segédmunkások számára itt is több tucatnyi hely van, a legkülönbözőbb területeken várnak alkalmas munkaerőt. Táborfalván lézer vezető gépésztechnikust keresnek, de a régióban a szakképzett szakácsok számára több helyen is adott a lehetőség (3 étteremben konkrétan kínai szakácsot keresnek). A Lady Taxi ugyanakkor kimondottan női taxisofőrök jelentkezését várja, 5 év feletti gyakorlattal.

A Nyugat-Dunántúlon 508 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. Zalaegerszegen egészségügyi kártevőirtót keresnek, egészségügyi kártevőirtáshoz. Meglepően sok étterembe, szórakozóhelyre keresnek pincért, pultost, felszolgálót, de a fodrászokból is nyugaton mutatkozik a legnagyobb hiány. Kőművesekből gyakorlatilag bármennyit elbírna még a piac, médiamendzsert viszont csak egy helyre, Sopronba keresnek.

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07