28 °C Budapest

Segítünk munkát találni: több ezer állást ajánluk

2009. augusztus 24. 06:20

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében augusztus utolsó napjaiban 2162 állásajánlatot találtunk. Izgalmasan alakul a munkaerő-piac: már női taxisofőröket és pálinkafőzőket is szép számmal keresnek.

A Dél- Alföldön augusztus végén 443 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Az jól látszik -és ez országos szinten is elmondható- hogy hirtelen megnőtt a kereslet a tanárok, tanítók iránt. A legtöbb esetben nem feltétel a szakmai tapasztalat, így mindenképp érdemes körülnézniük a szakirányú felsőoktatásból frissen kikerülteknek is.
Mórahalomra analitikus kémikust keresnek, Kalocsára és Szarvasra viszont analitikus könyvelőt - a két foglalkozás azért igencsak távoli viszonyt feltételez. Békéscsabára és Orosházára is keresnek bádogost, Mezőkovácsházára pedig baromfi-darabolót. A régióban négy cukrász is el tudna helyezkedni, csakúgy, mint egy halász, két energetikus, féltucatnyi értékesítő, az Újtemplomi Evangélikus Egyházközösség pedig szociális menedzsert foglalkoztatna.

A Dél-Dunántúlon ezúttal 201 pozícióra pályázhatunk. Szekszárdon és környékén keresnek borászati segédmunkást, Pécsett felvonószerelőt, Szigetvárra pedig hőszigetelőt. Szintén a baranyai megyeszékhelyen találhat állást egy fő hűtőgép kezelő, egy klímaszerelő, egy jogügyi előadó, egy portás és egy piackutató is.
A kozármislenyi Diabelli Alapítvány kulturális szervezőt keres, míg Paksra műkörömépítőt várnak. A pékek ismét tarolhatnának: a régióban hat helyre is tárt karokkal várják őket.

Az Észak- Alföldön 246 pozícióra keresnek embert augusztus utolsó hetében. Tanítók, tanárok, nevelők: egy tucatnyi szabad állás vár titeket a régióban, Nyírbátortól Mezőtúron át Gáborjánig, sőt, Pocsajig. A szezon dübörög, ezért keresettek a mezőgazdasági segédmunkások, például tartósítóiparba, szeszfőzdékbe is várnak munkásokat. Szolnokra fogorvost keresnek, Nyíregyházára hitoktatót, Törökszentmiklósra pedig postahivatal-vezetőt.

Az Észak-Magyarországi régióban ezúttal 286 állásajánlatot találtunk. Mondanunk sem kell, az általános iskolai tanárok itt is jó eséllyel indulnak, Egerbe viszont borászati technikusokat keresnek. Kazincbarcikán ékszerbecsüsi pozíció üresedett meg, de egy miskolci videotékába is várnak eladót - elsősorban pályakezdők jelentkezését várja a munkáltató. Edelénybe juhászt keresnek, Bátonyterenyére traktorost, Kazincbarcikára pedig korrózióvédelmi referenst.

A Közép-Dunántúl menüpontjában mintegy 204 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. Jól látszik, hogy a szezon végével a balatoni régió már nem várja a vendéglátóipari szakembereket, szakácsokat, pincéreket, szállodai dolgozókat -igaz, Tapolcán kiadó egy londineri pozíció. Több gyár is vár gyártósori összeszerelőt, Velencén ugyanakkor mongol tolmácsot keres a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Tatán pedig egy utazó logopédus számára lenne szabad pozíció.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közép- Magyarországon ezúttal 274 állásajánlat közül válogathatunk. A dunakeszi Tesco péksége dagasztót keres, a várható bruttó kereset havi 121 500 forint (pékeket egyébként még több helyre is várnak). Segédmunkások számára itt is több tucatnyi hely van, a legkülönbözőbb területeken várnak alkalmas munkaerőt. Táborfalván lézer vezető gépésztechnikust keresnek, de a régióban a szakképzett szakácsok számára több helyen is adott a lehetőség (3 étteremben konkrétan kínai szakácsot keresnek). A Lady Taxi ugyanakkor kimondottan női taxisofőrök jelentkezését várja, 5 év feletti gyakorlattal.

A Nyugat-Dunántúlon 508 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. Zalaegerszegen egészségügyi kártevőirtót keresnek, egészségügyi kártevőirtáshoz. Meglepően sok étterembe, szórakozóhelyre keresnek pincért, pultost, felszolgálót, de a fodrászokból is nyugaton mutatkozik a legnagyobb hiány. Kőművesekből gyakorlatilag bármennyit elbírna még a piac, médiamendzsert viszont csak egy helyre, Sopronba keresnek.

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?