Stadler: "Engem nem lehet leírni!" - képek

2009. július 8. 09:32

Közel másfél évtizede annak, hogy az akasztói pusztában a juhászból lett milliárdos Stadler József megvalósította álmát és egy stadiont épített. A korábbi elsőosztályú derbik otthona jelenleg állami tulajdonban van (mivel elvették a vállalkozótól adócsalás miatt), kapuját vastag lánc és ökölnyi lakat őrzi. Stadler azonban nem adta fel, a szabadulását követően talpra állt és egy ruhakereskedést üzemeltet. Hazai és nemzetközi sportmárkává szeretné tenni a nevét, lehet, hogy egy újabb stadiont is épít?

Az akasztói stadiont 340 millió forintért árulja a vagyonkezelő, a volt tulajdonost a sírás kerülgeti amikor arra jár és meglátja, hogy a létesítményt megeszi a rozsda, a pályát pedig felveri a gaz. Stadler a mai napig imádja a focit, de jelenleg nincs benne egyik klubban sem, inkább sportszerekkel támogatja a megyei szövetséget.

Stadler József (Forrás: Magyar Hírlap)

Korábban felmerült, hogy beszáll a dunaújvárosi fociba és megveszi a stadiont is (ott építette volna fel ruházati áruházát), de állítólag nem kértek a segítségéből, a városban egyébként azóta megszűnt a labdarúgás.

Így festett a stadion 2007-ben (Forrás: magyarfutball.hu)

Az üresen álló stadiont hasznosíthatta volna a labdarúgó szövetség is, rendezhették volna ott a kupadöntőt, vagy edzőtáborként is használhatták volna a csapatok. Ma már az enyészeté a stadion, futballra alkalmatlan a pálya. A vállalkozó nem tett le arról, hogy a Stadler név visszatérjen a magyar sportba, elmondása szerint még arról sem mondott le, hogy valahol egy újabb stadiont építsen.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?