26 °C Budapest

Piszkos munkák! Harc a fémtolvajok és az önkényes lakásfoglaló ellen

2009. július 6. 17:02

A pénzügyi és gazdasági válság több ezer üresen álló, végrehajtott ingatlant hagyott maga mögött a tengerentúlon. Ezeket valakinek gondozni, ápolni kell, - és még ha nem is a legkényelmesebb munka - mára egész iparág alakult ki erre a tevékenységre.

Ezek a cégek arra szakosodtak, hogy a bankok által visszavett üresen álló ingatlanok körül rendet tartsanak, lenyírják a füvet, összeszedjék és elszállítsák a szemetet, a téli időszakban eltakarítsák a havat, ellenőrizzék a kéményeket és megvédjék az ingatlanok gépészeti rendszereit a szétfagyástól.

A feladatok közé tartozik még a korábbi tulajdonosok által otthagyott kacatok, holmik és egyéb használati tárgyak összegyűjtése és elszállítása is.

"A munkánk nem túl vészes, de néha találkozunk nagyon undorító dolgokkal is, gyakorlatilag az ilyen lakásokban már minden került a kezünk ügyébe, amit el tudnak képzelni, sőt!" - mondta a kilenc éve működő, de az elmúlt két évben munkával elhalmozott vállalkozás tulajdonosa.

"A fokozódó versenyhelyzet miatt nyomott árakon dolgozunk. 35-50 dollárért (7-10 ezer forintért) nyírjuk a füvet, gyakorlatilag ugyanennyibe kerül a hó eltakarítás is. 400-450 dollárért (80-90 ezer forintért) szállítunk el egy konténer szemetet és egyéb hulladékot. Munkánk az elmúlt időszakban megsokszorozódott, jelenleg körülbelül 500 ingatlan tartozik a hatáskörünk alá." - folytatta a cégvezető.

Az iparág különösen a végrehajtások által leginkább sújtott államokban (Kalifornia, Florida, Arizona, Michigan) virágzik. Egy társaság naponta12-15 ingatlant tud rendbe tenni, a téli havazások idején némileg csökkenhet ez a szám.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A munka talán legnehezebb része a vandálok, a fémtolvajok és az önkényes lakásfoglalók elleni küzdelem, akik szinte vadásznak az üresen álló házakra. Több esetben meggyűlt már a bajuk az ingatlanokban beköltözött állatokkal is.

A végrehajtás a bankok számára is jelentős veszteséggel jár, ezen felül - teljes körű szolgáltatás esetén - átlagosan körülbelül 3500 dollárt (700 ezer forintot) költenek egy üresen álló ingatlanra, mire azt sikerül újra értékesíteni. A végrehajtott ingatlanok tönkreteszik az egész környék ingatlanpiacát, lehúzzák a szomszédos házak értékét is.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem