4 °C Budapest

Leszerepelt a jelzáloghitel mentőcsomag: 6 (!) családon segítettek

2009. július 2. 12:02

A tegnap közzétették a 200 millió fontos brit kormányzati jelzáloghitel mentőcsomag eddigi eredményeit. Az év elején bevezetett intézkedéstől azt várták, hogy két év alatt körülbelül 6 ezer család otthonát sikerül megmenteni, ezzel szemben a mentőöv eddig mindössze 6 családon segített.

Az ellenzék szerint időzített bomba ketyeg a lakáspiacon, a mentőcsomag pedig komoly megoldás helyett csak látszatintézkedésnek bizonyult. A munkanélküliség folyamatosan emelkedik, ami a hitelkamatok jövőbeni emelkedésével még több háztartást tehet fizetésképtelenné.

Felmérések szerint a jelzáloghitelek törlesztése egyre több családnak okoz gondot a szigetországban, ahol az első negyedévben másfélszer annyi - összesen 12 800 - végrehajtás volt, mint az előző év azonos időszakában. Ez azt jelenti, hogy hetente ezer család kénytelen megválni az otthonától, ami óriási szám.

Az eddigi szánalmas eredmények láttán a kormányzati politikusoknak fel kell ismerni, hogy a mentőcsomag kudarcot vallott és szélesebb körre ki kell terjeszteni annak feltételrendszerét. Soron kívül kellene kezelni az előrehaladott stádiumban lévő ügyeket, meg kellene teremteni a hitelek átütemezésének lehetőségét, illetve azt, hogy az ingatlan elvétele estén bérlőként a lakásban maradhasson a volt tulajdonos.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?