26 °C Budapest

Leszerepelt a jelzáloghitel mentőcsomag: 6 (!) családon segítettek

2009. július 2. 12:02

A tegnap közzétették a 200 millió fontos brit kormányzati jelzáloghitel mentőcsomag eddigi eredményeit. Az év elején bevezetett intézkedéstől azt várták, hogy két év alatt körülbelül 6 ezer család otthonát sikerül megmenteni, ezzel szemben a mentőöv eddig mindössze 6 családon segített.

Az ellenzék szerint időzített bomba ketyeg a lakáspiacon, a mentőcsomag pedig komoly megoldás helyett csak látszatintézkedésnek bizonyult. A munkanélküliség folyamatosan emelkedik, ami a hitelkamatok jövőbeni emelkedésével még több háztartást tehet fizetésképtelenné.

Felmérések szerint a jelzáloghitelek törlesztése egyre több családnak okoz gondot a szigetországban, ahol az első negyedévben másfélszer annyi - összesen 12 800 - végrehajtás volt, mint az előző év azonos időszakában. Ez azt jelenti, hogy hetente ezer család kénytelen megválni az otthonától, ami óriási szám.

Az eddigi szánalmas eredmények láttán a kormányzati politikusoknak fel kell ismerni, hogy a mentőcsomag kudarcot vallott és szélesebb körre ki kell terjeszteni annak feltételrendszerét. Soron kívül kellene kezelni az előrehaladott stádiumban lévő ügyeket, meg kellene teremteni a hitelek átütemezésének lehetőségét, illetve azt, hogy az ingatlan elvétele estén bérlőként a lakásban maradhasson a volt tulajdonos.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm